Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 10:01

Ανησυχία στη Μεσσηνία για τις χαμηλές τιμές στο μαυρολίσιο

Γράφτηκε από τον
Ανησυχία στη Μεσσηνία για τις χαμηλές τιμές στο μαυρολίσιο

 

Ενόχληση και ερωτηματικά εκφράζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου Λάζαρος Σύρνος, για τη χαμηλή τιμή και του φρέσκου μαυρολίσιου ελαιολάδου που ξεκίνησε στην περιοχή.

“Η τιμή του μαυρολίσιου είναι 3 ευρώ το κιλό, παραδοτέο στην Ιταλία, που σημαίνει 2,70 με 2,80 ευρώ στον παραγωγό, όσο έχει το περσινό λάδι” επισημαίνει με δυσφορία ο κ. Σύρνος. Και παρατηρεί με θυμό πως “αυτό δεν έχει εξήγηση, γιατί η Ιταλία φέτος δεν έχει λάδι, λόγω της ζημιάς από το δάκο και άλλα αίτια”.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Κορυφασίου καλεί τους παραγωγούς να δουν την κατάσταση και να μην πιέζουν εμπόρους και ελαιοτριβεία, για να πουλήσουν αμέσως, εδώ και τώρα. Ο ίδιος σημειώνει ότι φέτος τα πράγματα δεν δείχνουν ευνοϊκά, καθώς στη Μεσσηνία και πανελλαδικά η παραγωγή θα είναι μειωμένη 30% με 40%. Κι ενημερώνει πως στη μαυρολιά η ζημιά είναι στο 40% από το δάκο και από τους ισχυρούς ανέμους.

Ο κ. Σύρνος εκφράζει την ανησυχία του και για την παραγωγή ελαιολάδου από την κορωνέικη ελιά, για τον κίνδυνο να επιδεινωθεί η ζημιά και καλεί τον κόσμο να ραντίσει για το δάκο και την κερκόσπορα.

Κλείνοντας, ο έμπειρος αγροτοσυνεταιριστής παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος που οι παραγωγοί δεν πούλησαν λάδι με 3,50 ευρώ και το κράτησαν, περιμένοντας να πάει στα 4 ευρώ.

Γ.Σ.


NEWSLETTER