Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 08:24

Παρασκευή με Δευτέρα τα λεφτά της επιδότησης

Γράφτηκε από την
Παρασκευή με Δευτέρα τα λεφτά της επιδότησης

 

Μεθαύριο Παρασκευή ή τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου το αργότερο, οι παραγωγοί θα πάρουν την επιδότηση, το 70% της ενιαίας ενίσχυσης.

Σύµφωνα µε ενημέρωσή μας από την Ενωση Μεσσηνίας, αύριο ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να στείλει στην Τράπεζα Πειραιώς τα αρχεία με τις πληρωμές και από κει και πέρα είναι θέμα της τράπεζας το πότε ακριβώς οι παραγωγοί θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους. Το πιο πιθανό είναι τα χρήµατα να αρχίσουν να φαίνονται στους λογαριασµούς των παραγωγών από την Παρασκευή, ώστε να ξεκινήσουν οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ και από τα γκισέ της τράπεζας την ερχόμενη ∆ευτέρα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να είναι προετοιµασµένοι για τους συµψηφισµούς µε χρέη προς το Δηµόσιο (Εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ) που θα “τρέξουν” ταυτόχρονα µε τις πιστώσεις. Το µεγαλύτερο κοµµάτι δικαιούχων που θα µείνει εκτός πληρωµής είναι όσοι παραγωγοί δικαιούνται ποσό βασικής ενίσχυσης µικρότερο των 250 ευρώ. Στις πιστώσεις αυτές δεν θα περιλαµβάνεται το πρασίνισµα και σύμφωνα με πληροφορίες τα επιπλέον δικαιώµατα σε νέους αγρότες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους από το 2013 και µετά. Και αυτό γιατί ακόµα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη απόφαση µε το ποσοστό της ενίσχυσης.


NEWSLETTER