Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 10:17

Στα 45 λεπτά η φρέσκια πατάτα της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Στα 45 λεπτά η φρέσκια πατάτα της Μεσσηνίας

 

 

Στα 45 λεπτά είναι η τιμή για τις χοντρές φρέσκες πατάτες της Μεσσηνίας και στα 40 για τις ψιλές, όπως ενημέρωσε την “Ε” ο τυποποιητής - εξαγωγέας Γιώργος Γκούμας.

Ο κ. Γκούμας στάθηκε στη συγκράτηση της τιμής, που δεν έπεσε στα 40 λεπτά και μας πληροφόρησε ότι οι ψιλές, όπως κάθε χρόνο, προορίζονται για τις αγορές του εξωτερικού: Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Κροατία, Σερβία, Λετονία, Ρουμανία.

Αφού μας είπε ότι και στην Αχαΐα οι τιμές είναι ίδιες σχεδόν, 45 λεπτά και 38 - 40 οι ψιλές, ανέφερε πως στην Ελλάδα οι φρέσκες πατάτες της περιοχής μας μέχρι τώρα έχουν πάει στις λαχαναγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη και ΑΒ, ενώ απ’ αυτή την εβδομάδα θα προωθηθούν και σε άλλες πόλεις, όπως σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Κατερίνη κ.α. Ο Γ. Γκούμας επεσήμανε ότι “αυτή την εβδομάδα οι φρέσκες πατάτες έχουν καλύτερη υποδοχή στην αγορά, υπάρχουν παραγγελίες στη χώρα μας και αυτό είναι θετικό σημάδι”. Ακόμα έκανε λόγο για “πρόωρη συγκομιδή στην Αχαΐα, ανεξήγητη” και παρατήρησε πως “στη Μεσσηνία υπάρχει ισορροπία. Οι πατάτες είναι πιο ποιοτικές, έχουν ωριμάσει, βγαίνουν στην ώρα τους”.

Εκτίμησε ότι “η ορθή διαχείριση τυποποιητών και παραγωγών κράτησε την τιμή, που την περασμένη εβδομάδα κινδύνευσε να πέσει στα 40 λεπτά” και δήλωσε με αισιοδοξία πως “από δω και πέρα όλο και περισσότερες φρέσκες πατάτες θα μπαίνουν στην κατανάλωση”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER