Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 11:07

Μπαίνουν οι παγίδες για τον δάκο στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Μπαίνουν οι παγίδες για τον δάκο στη Μεσσηνία

 

Τοποθετούνται αυτή την εβδομάδα οι παγίδες για τον δάκο στα ελαιοκτήματα της Μεσσηνίας.

Το εποχικό προσωπικό για τη δακοκτονία παρουσιάστηκε και προσελήφθη και αύριο Τετάρτη αναμένονται και οι δύο τελευταίοι τομεάρχες.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας του νομού με έδρα την Καλαμάτα, η έναρξη των ψεκασμών από τους εργολάβους θα εξαρτηθεί από τις ενδείξεις των παγίδων, την εξέλιξη του καρπού και τις καιρικές συνθήκες. Πάντως, η φετινή χρονιά είναι όψιμη.

Από τη διεύθυνση μας διαβεβαίωσαν ότι αν χρειαστεί σε κάποιες περιοχές οι ψεκασμοί να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο, θα είναι έτοιμοι να τους ξεκινήσουν αμέσως. Να υπενθυμίσουμε, όμως, την εκκρεμότητα που υπάρχει με τις 8 περιοχές της Μεσσηνίας, την Πύλο και τα 7 χωριά του νομού, που δεν έχουν προσωρινούς μειοδότες – εργολάβους.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας με τη γρήγορη διαδικασία θα γίνει η επιλογή ψεκαστών για τη Δ.Κ. Πύλου και την Τ.Κ. Πύλας, την Καρποφόρα, τον Αγιο Νίκωνα, τις Θαλάμες και το Αμπελόφυτο, ενώ με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης - ηλεκτρονικού διαγωνισμού θα γίνει για τα Λέικα και το Δώριο.

Στην πρώτη περίπτωση εκτιμάται ότι προσωρινοί μειοδότες μπορεί να υπάρχουν τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου, αλλά για τη δεύτερη (Λέικα - Δώριο) υπάρχει κίνδυνος για καθυστέρηση και μη ετοιμότητα για την έναρξη ψεκασμών, αν χρειαστεί να ξεκινήσουν έως τις 15 - 20 Ιουλίου.

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER