Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 11:24

Εκθεση αγροτικών εφοδίων τον Σεπτέμβριο στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

 

Την 1η «Filiatra Agro Vision» με παρουσίαση αγροτικών προϊόντων και μηχανημάτων διοργανώνει 5 με 8 Σεπτεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών στα Φιλιατρά, στον προαύλειο χώρο του Λυκείου και Γυμνασίου.

Σκοπός της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των αγροτών όλης της Τριφυλίας για νέα, σύγχρονα, φιλικά για το περιβάλλον και ασφαλή για τον καταναλωτή προϊόντα φυτοπροστασίας, για ανθεκτικά και ιδιαίτερα παραγωγικά υβρίδια, για τους σύγχρονους μηχανισμούς καλλιέργειας και συγκομιδής, καθώς και ό,τι άλλο αφορά τη σύγχρονη γεωργία. Στόχος είναι όχι μόνο να αναδειχθεί η περιοχή της Τριφυλίας -η δεύτερη μάλιστα σε θερμοκηπιακή κάλυψη στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες σε παραγωγή τόνων λαδιού στην Ευρώπη- ως σημείο αναφοράς στην ελληνική αγροτική οικονομία, αλλά και στην ευρωπαϊκή αγροτική κοινότητα. Η προσέλκυση επισκεπτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας, καθώς και η παρουσία πλήθους ελληνικών και ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, θα δώσει πνοή στην τοπική κοινωνία και θα ανοίξει νέους ορίζοντες στους καλλιεργητές της περιοχής, συνδυάζοντας την ενημέρωση με την τεχνολογία.

Επίσης, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις και παρουσιάσεις σχετικά με διαχείριση, επεξεργασία και συγκομιδή αγροτικών προϊόντων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών στοχεύει η αγροτική αυτή παρουσίαση να γίνει θεσμός με διάρκεια στο χρόνο. Μόνο έτσι οι τοπικές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να αυξήσουν την εξωστρέφειά τους σε νέες αγορές, ενώ και η γενική φήμη αλλά και η διαφήμιση της Τριφυλίας θα κάνει την περιοχή πιο γνωστή και θα προσελκύει νέους επισκέπτες κάθε χρόνο. Για δηλώσεις συμμετοχής στην έκθεση www.agrovision.gr

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τριφυλίας.

Κ.Μπ.