Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 19:54

Ξεκινά σήμερα στα Φιλιατρά η 1η Filiatra Agro Vision

Γράφτηκε από την
Ξεκινά σήμερα στα Φιλιατρά η 1η Filiatra Agro Vision

 

Η 1η Filiatra Agro Vision Εκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στα Φιλιατρά, στο προαύλιο του Γυμνασίου - Λυκείου της πόλης.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών να φέρει κόσμο στην περιοχή, να την προβάλει και να την αναδείξει και κυρίως να ενημερώσει τους αγρότες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου.

Πάνω από 39 εκθέτες θα παρουσιάσουν ό,τι πιο νέο υπάρχει στην καλλιέργεια της γης. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι ομιλίες που ξεκινούν από αύριο και θα γίνουν στη διάρκεια της έκθεσης από επιστήμονες και ειδικούς σε θέματα που αφορούν όλους τους αγρότες και παραγωγούς.

 

Το πρόγραμμα

Εκθεση Αγροτικού - Κτηνοτροφικού Εξοπλισμού Filiatra Agro Vision 2019

Πρόγραμμα παράλληλων ομιλιών

Αγροτικές καλλιέργειες – από το αγροτικό προϊόν στο τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας.

6 - 7 Σεπτεμβρίου 2019. Αμφιθέατρο Λυκείου Φιλιατρών, 18:00-20:00

 

Παρασκευή

17:45 Προσέλευση

18:00 Εναρξη ομιλιών

- «Κτηματολόγιο θεμέλιο αγροτικής ανάπτυξης» Ευάγγελος Καραμπιλιάς, αγρονόμος-τοπογράφος μηχανικός, Γεωδίκτυο.

- «Θρέψη φυτών. Απ’ το λίπασμα στην ολοκληρωμένη θρέψη των

καλλιεργειών» Στάθης Παυλάκος διευθυντής Marketing & R+D COMPO

EXPERT ΕΛΛΑΣ.

- «Η συμβολή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην υιοθέτηση εργαλείων υψηλής τεχνολογίας και την ενσωμάτωσή τους στην καθημερινή πρακτική των Ελλήνων γεωργών» Ηλίας Κάλφας Project Leader Strategic Project Management Office American Farm School.

- «Σύγχρονες τεχνολογίες στο ελαιοτριβείο» Κωνσταντίνος Αξαρίδης

υπεύθυνος πωλήσεων Alfa Laval.

- «Γευσιγνωσία ελαιολάδου και οι νέες απαιτήσεις της παγκόσμιας

αγοράς ελαιολάδου» Γιώργος Β. Κουτέλας γευσιγνώστης ελαιολάδου

& επιτραπέζιας ελιάς. Υπηρεσίες γευσιγνωσίας, συμβουλευτικής και

διαμεσολάβηση πωλήσεων ελαιολάδου.

 

Olive Oil Bar Γευστική δοκιμή ελαιολάδων

 

Σαββάτο

17:45 Προσέλευση

18:00 Εναρξη ομιλιών

- «Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία. Από τον χημικό στον αειφόρο τρόπο διαχείρισης εχθρών και ασθενειών» Αντώνης Παρασκευόπουλος γεωπόνος διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Τριφυλίας.

- «Πολλαπλασιαστικό υλικό. Πώς συνεισφέρει το σύγχρονο πολλαπλασιαστικό υλικό στην αλυσίδα “παραγωγός-καταναλωτής-περιβάλλον;”» Χρήστος Λάβδας και Γιάννης Τρυφωνόπουλος γεωπόνοι, RIJK ZWAAN HELLAS.

- «Καλλιεργητικές πρακτικές. Διαχείριση παραγόντων stress για μακροβιότερη καλλιεργητική περίοδο » Γεώργιος Λυβιάκης Μ.Sc. γεωπόνος, ΜΒΑ IQ CROPS ltd.

- «Σύγχρονη υδροπονία. Καλλιέργεια ακριβείας στο θερμοκήπιο» Ευάγγελος Δρίμτζιας Μ.Sc. γεωπόνος, ΜΒΑ Co-Founder & President The DKG Group.

- «Πωλήσεις & Branding, απ’ την ολική διοίκηση θερμοκηπίων στο χτίσιμο ενός tribe πελατών» Χρήστος Δ. Κατσάνος Μ.Sc. γεωπόνος, ΜΒΑ. Brand Strategist.DKG Consulting Ltd

 

Παράλληλη πολιτιστική εκδήλωση

Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Μαραγκού “Η ζωή και το έργο του φωτογράφου Πάνου Ηλιόπουλου”.

Χώρος προβολής: Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, Ζαχαριανών 11

Φιλιατρά. Ωρα έναρξης 21:30.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το Μουσείο Πάνου & Ηλία Ηλιόπουλου θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τις 18:00 - 21:00. Η είσοδος στο μουσείο και στην προβολή του ντοκιμαντέρ είναι ελεύθερη.


NEWSLETTER