Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019 08:33

Καλαμάτα: Hμερίδα για τις νέες τάσεις στην ολοκληρωμένη καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών των ελαιόδενδρων

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Hμερίδα για τις νέες τάσεις στην ολοκληρωμένη καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών των ελαιόδενδρων

Ημερίδα με θέμα "Ελαιόλαδο Καλαμάτας: Νέες τάσεις στην ολοκληρωμένη καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών των ελαιόδενδρων" θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.30 π.μ. στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη συμμετοχή των ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία Foodstandard.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα βρεθούν οι ασθένειες που προκαλούν σημαντικές ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια της Μεσσηνίας και της χώρας αλλά και οι προτεινόμενες λύσεις. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και θεσμικοί εκπρόσωποι του Αγροτικού Τομέα. Στην ημερίδα θα φιλοξενηθούν διαλέξεις από τους καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριου Τσιτσιγιάννη, Αναπληρωτή καθηγητή Φυτοπαθολογίας και Διευθυντή Τομέα Φυτοπροστασίας και Περιβάλλοντος και Διονύσιου Περδίκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας.

Ομιλητές θα είναι, επίσης, οι Ιωάννης Κυριακόπουλος, Διευθυντής της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, και Αντώνης Παρασκευόπουλος, Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Foodstandard ΑΕ Στέλιος Δρυς.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα δοθούν αναλυτικές και εμπεριστατωμένες πληροφορίες για τη συμπωματολογία των ασθενειών ενώ θα παρουσιασθούν τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισής τους.


NEWSLETTER