Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 17:16

Πορεία αγροτών με τρακτέρ αύριο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Πορεία αγροτών με τρακτέρ αύριο στην Καλαμάτα

Παμμεσσηνιακή κινητοποίηση με τα τρακτέρ τους πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη στην Καλαμάτα οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων, Μεσσήνης και Χανδρινού.

Οι σύλλογοι αυτοί καλούν “όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες” στην κινητοποίηση και δηλώνουν πως “δεν υποκύπτουμε στο γενικότερο κλίμα απογοήτευσης, ηττοπάθειας και μοιρολατρίας που καλλιεργείται συστηματικά στην ελληνική κοινωνία με παράλληλη προβολή αυταπατών και ψεύτικων προσδοκιών από την κυβέρνηση. Ο στόχος τους είναι να μην εμφανιστεί ούτε ένα τρακτέρ στους δρόμους, δεν θα τα καταφέρουν. Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να ενισχύσουν τα μπλόκα. Να ενώσουν την κοινή αγωνία τους και τον πόθο τους για μια καλύτερη ζωή, να πληρώνονται τον μόχθο και τον κόπο τους. Ο αγώνας μας είναι νόμιμος, ηθικός και δίκαιος και θα νικήσουμε”.

Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στους Γαργαλιάνους στις 8.30 το πρωί, στο Χανδρινού στις 9, στην Καζάρμα στις 10 και στη Μεσσήνη στις 11 για να καταλήξουν στη συνέχεια στην Καλαμάτα.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων, Μεσσήνης και Χανδρινού διεκδικούν, μεταξύ άλλων: “1) Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα ικανό για επιβίωση. 2) Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των εμπόρων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών στην τράπεζα. Κρατικός έλεγχος για της παράνομες Ελληνοποιήσεις η οποίες υποβαθμίζουν τα αγροτικά προϊόντα. 3) Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ και να αποσυνδεθεί ο υπολογισμός τους από το καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , αποκλειστικά δημόσια υγεία και πρόνοια. 4) Να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα αλλά να αυξηθεί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση προκαταβολής φόρου και τεκμηρίων διαβιώσεις. 5) Κόστος παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος, κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής (αγροτική οδοποιία, αρδευτικά, αντιπλημμυρικά). 6) Αμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα”.

 


NEWSLETTER