Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 18:35

Μέτρα στήριξης ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον
Μέτρα στήριξης ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

 

Μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων. Τονίζει ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα διάθεσης των νωπών προϊόντων, με αποτέλεσμα να πετιούνται, και ζητά μέτρα για τη στήριξη του ευρύτερου αγροτικού χώρου άμεσα, χωρίς τα χρονοβόρα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην επιστολή του αναφέρει:

«Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων θέλει να σας ενημερώσει για το πρόβλημα διάθεσης των νωπών αγροτικών προϊόντων σ' έναν ιδιαίτερα κρίσιμο για τον οικονομικό και   κοινωνικό ιστό κλάδο, αυτό των παραγωγών - αγροτών που είναι πολύ δαπανηρός, έχει περιορισμένα χρονικά περιθώρια ανάκαμψης και αδυνατεί να διαθέσει τα προϊόντα με αποτέλεσμα ν' αναγκαστεί  να τα πετάξει.

Απευθυνόμενοι προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων και κατανοώντας τις έκτακτες υγειονομικές και  οικονομικές συνθήκες που βιώνει η πατρίδα μας, οφείλουμε να σας τονίσουμε ότι η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγικής διαδικασίας είναι ακρογωνιαίος λίθος για την συνολική ανάκαμψη της χώρας και γι' αυτό ζητάμε μέτρα στήριξης του ευρύτερου αγροτικού χώρου.

Τα όποια μέτρα ληφθούν θα πρέπει να είναι ουσιαστικά, να κινούνται εκτός του χρονοβόρου πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και σας υπενθυμίζουμε ότι το 80% των αγροτών είναι χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα.

Περιμένουμε από εσάς περισσότερη μέριμνα».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER