Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 09:50

Κραυγή αγωνίας από πατατοπαραγωγούς της Μεσσήνης: Εξευτελιστικές τιμές στις πατάτες

Γράφτηκε από την


Κραυγή αγωνίας για την επιβίωσή τους απευθύνουν οι πατατοπαραγωγοί της Μεσσήνης, τονίζοντας πως “πεθαίνουμε και κανείς δεν ενδιαφέρεται”, αφού “οι τιµές που δίνονται είναι τόσο χαμηλές και εξευτελιστικές που δεν καλύπτουν ούτε καν τα 2/3 του κόστους παραγωγής”.

Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, καθώς και στους βουλευτές της Μεσσηνίας, ζητούν την άµεση ενίσχυση και ανακούφισή τους, την με οποιοδήποτε τρόπο απορρόφηση της ώριμης ήδη παραγωγής σε τιµές που θα καλύψουν τουλάχιστον το κόστος παραγωγής.
Στην επιστολή τους σημειώνουν:
“Πεθαίνουμε και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Τον κόσµο απειλεί η πανδηµία του κορονοϊού και εμάς τους πατατοπαραγωγούς ο ιός της αδιαφορίας των κυβερνώντων και της πλήρους εγκατάλειψής μας στο έλεος του Θεού.
Για άλλη µια χρονιά αντιµετωπίζουµε τον κίνδυνο της καταστροφής και εξαφάνισής µας ως πατατοπαραγωγών και αυτή τη φορά όχι από καιρικές και άλλες αντιπαραγωγικές συνθήκες, αλλά από την πλήρη αδιαφορία και απάθεια όλων εκείνων που δήθεν μας αντιπροσωπεύουν.
Παρότι με παραστάσεις και ενηµερώσεις µας τόσο προς τον κ. δήμαρχο της πόλης μας, όσο και προς τους αρµοδίους κρατικούς φορείς, αλλά και την έκφραση της αγωνίας μας προς τους βουλευτές του νομού µας µετά και την κατάρρευση του ελαιοκοµικού εισοδήµατος της αγροτιάς, η αθρόα και ανέλεγκτη εισαγωγή πατάτας από τρίτες χώρες απειλεί να αφήσει τις δικές µας πατάτες όχι στο ράφι, αλλά στο χωράφι, και όσες ποσότητες τελικά απορροφηθούν να είναι προς όφελος των µεσαζόντων και εµπόρων και μια ευκαιρία τους για χοντρό και γερό χαρτζιλίκι τους και όχι μια πηγή ελάχιστου εισοδήµατος για εµάς, αφού οι τιµές που δίνονται είναι τόσο χαμηλές και εξευτελιστικές που δεν καλύπτουν ούτε καν τα 2/3 του κόστους παραγωγής µας.
Την ύστατη για εμάς και τις οικογένειές μας αυτή στιγµή και πριν το ποτάμι της αγανάκτησής µας πνίξει όχι μόνο εμάς, αλλά και όσους είναι υπόλογοι για το κατάντημά µας, ζητάμε από όλους εσάς, που απαθώς κωφεύσατε, τώρα να αρθείτε στο ύψος των ευθυνών σας και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα ανακουφίσουν πρόσκαιρα το πρόβλημα επιβίωσής µας και θα επιτρέψουν την µελλοντική ύπαρξή μας ως πατατοπαραγωγών.
Ζητάµε την με οποιονδήποτε τρόπο και µέσο άµεση ενίσχυση και ανακούφισή µας, την με οποιονδήποτε τρόπο απορρόφηση της ώριμης ήδη παραγωγής σε τιµές που θα καλύψουν τουλάχιστον το κόστος παραγωγής και ένα ελάχιστο για την επιβίωσή µας εισόδημα και τέλος την λήψη από τώρα όλων των αναγκαίων μέτρων και πολιτικών που θα επιτρέψουν μια ασφαλέστερη παραμονή µας στον κλάδο αυτό παραγωγής”.
Οι υπογράφοντες πατατοπαραγωγοί
Κωνσταντίνος Δουρούμης, Δημήτρης Πλιός, Αθανάσιος Κατσιβαρδέας, Γεώργιος Πλιός, Γιώργος Δουρούμης, Ιωάννης Σερμετζίδης, Αργύρης Δουρούμης, Θεόδωρος Διονυσόπουλος, Ιωάννης Μπλάνας, Χαράλαμπος Μπλάνας, Δημήτρης Πλοιός, Δημήτρης Διονυσόπουλος, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Νίκος Λαμπρόπουλος, Βασίλης Κοτσιλιέρης, Ηλίας Κεχαγιάς, Δημήτρης Πλοιός, Δημήτρης Στασινόπουλος, Κωνσταντίνος Δουρούμης, Αθανάσιος Κατσιβαρδέας, Δημήτριος Πλιός, Γεώργιος Δουρούμης, Ιωάννης Σερμετζίδης, Γεώργιος Πλιός, Αργύριος Δουρούμης, Θεόδωρος Διονυσόπουλος, Ιωάννης Μπλάνας, Χαράλαμπος Μπλάνας, Δημήτρης Πλιός, Δημήτρης Διονυσόπουλος, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Δημήτρης Δουρούμης, Νίκος Λαμπρόπουλος, Βασίλης Κοτσιλιέρης, Ηλίας Κεχαγιάς, Δημήτρης Πλιός, Κωνσταντίνος Μουσελίνος, Χαρίλαος Τριάντος, Παναγιώτα Πτωχού, Χρήστος Σουρίλας, Θεόδωρος Γιαννακόπουλος, Αποστόλης Δουρούμης, Δημήτριος Ρούτσης, Γεώργιος Δουρούμης, Δημήτριος Δουρούμης, Βασίλης Γέρουλας, Κωνσταντίνος Ρούτσης.