Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 16:28

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού για δακοκτονία

Γράφτηκε από την
Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού για δακοκτονία


Την έντονη ανησυχία του για το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, ο οποίος, επικρίνοντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητεί “την άμεση χρηματοδότηση του προγράμματος για να γίνουν όσοι ψεκασμοί χρειαστούν και γρήγορα”.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει ότι “μετά την άρνηση της κυβέρνησης για στήριξη των ελαιοπαραγωγών, έχουμε και την άρνηση του κ. Βορίδη στο να δοθεί περαιτέρω χρηματοδότηση στο πρόγραμμα δακοκτονίας, με αποτέλεσμα να οδηγεί το πρόγραμμα σε αποτυχία. Στης χρονιές με της καταστροφές από τον δάκο δεν επαρκούσαν ούτε 6 ψεκασμοί, τώρα αυτός αρνείται τον τέταρτο ψεκασμό”. Υποστηρίζει ότι “η ίδια εγκληματική αδιαφορία στο θέμα της δακοκτονίας συνεχίζεται” και εκφράζοντας την ανησυχία του για τη νέα χρονιά, κάνει λόγο για “υποστελεχωμένες Διευθύνσεις Γεωργίας, αναχρονιστικά συστήματα παγιδοθεσίας, με λιγοστές παγίδες και κακοπληρωμένους λιγοστούς παγιδοθέτες”.
Θεωρεί πως “κυβέρνηση και περιφερειακή διοίκηση από κοινού προώθησαν και προωθούν την ανάθεση της όλης διαδικασίας σε εργολάβους με κακοπληρωμένους εργαζόμενους. Θέλουν όλα να τα δώσουν πεσκέσι στους ιδιώτες, ακόμα και τα χρήματα ιδρώτα των αγροτών”.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας ζητεί: “Την άμεση χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας για να γίνουν όσοι ψεκασμοί χρειαστούν και γρήγορα. Την έγκαιρη τοποθέτηση των παγίδων, καθώς και την αύξηση του αριθμού των παγίδων, ώστε να ξέρουμε τον ακριβή πληθυσμό του δάκου. Την πρόσληψη όλου του απαραίτητου επιστημονικού τεχνικού προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας. Να εξασφαλιστεί πανελλαδικά ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον υπηρεσιών του”.


NEWSLETTER