Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 11:18

Ένωση Μεσσηνίας: Διαδικτυακή πλατφόρμα για θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα

Γράφτηκε από την
Ένωση Μεσσηνίας: Διαδικτυακή πλατφόρμα για θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα

Διαδικτυακή πλατφόρμα προσφοράς και ζήτησης θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα δημιούργησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Ενωση Μεσσηνίας”. Μέσω της πλατφόρμας, οι επιχειρήσεις μπορούν να αναζητήσουν εργαζόμενους για θέσεις από "το χωράφι έως το ράφι", και οι εργαζόμενοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον παραθέτοντας τα προσόντα και την εμπειρία τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της "Ενωσης Μεσσηνίας:

«Η πλατφόρμα #μαζί_ενωμένοι" της “Ενωσης Μεσσηνίας” δίνει τη δυνατότητα κινητοποίησης του εθνικού και τοπικού ανθρώπινου δυναμικού στον νευραλγικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα, μέσα από εξελιγμένες δυνατότητες συμμετοχικότητας (crowdsourcing), ψηφιακές υποδομές ανάλυσης και συλλογής δεδομένων, καθώς και αυτοματοποιημένου συνδυασμού της προσφοράς και ζήτησης εργασίας, πόρων και υπηρεσιών.

Η “Ενωση Μεσσηνίας” επιχειρεί να υποστηρίξει τη συνολική προσπάθεια εθνικών και τοπικών συλλογικών φορέων για πρακτικές λύσεις στο έλλειμμα σε εργάτες γης, πρόβλημα που επιτείνεται από τα μέτρα για τον κορονοϊό καθώς και τη μεταβατική κατάσταση που θα ακολουθήσει και προκαλεί σημαντικούς τριγμούς στην αλυσίδα παραγωγής. Παράλληλα προσπαθεί να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, αυτό της οργανωμένη καταγραφής των αναγκών σε εργατικό δυναμικό στον πρωτογενή τομέα, στοιχείο βασικό για την εκπόνηση σχεδίων και την λήψη αποφάσεων.
Μέσα από την πλατφόρμα, αγρότες, συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις μπορούν να δημοσιεύουν ανάγκες σε εργατικό δυναμικό καθώς και τις παροχές που δύνανται να προσφέρουν (κατάλυμα, διατροφή). Επιπλέον κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δημοσιοποιεί με ασφαλή τρόπο τη διαθεσιμότητά του για παροχή εργασίας.

Η “Ενωση Μεσσηνίας” διασφαλίζει την οργανωμένη διάθεση των σχετικών δεδομένων και τη δυνατότητα αξιοποίησής από τα ενδιαφερόμενα μέρη για επικοινωνία και συνεργασία. Η πλατφόρμα #μαζί_ενωμένοι υποστηρίζει βασικές κατηγορίες αναγκών και προσφοράς εργασίας της αγροδιατροφής και αγροτικής παραγωγής όπως θέσεις για Εργάτες Γης, Αλιείς, Κτηνοτρόφους, Χειριστές αγροτικών μηχανημάτων, Οδηγούς αγροτικών οχημάτων, Χειριστές εξοπλισμού και χωματουργικών μηχανημάτων, Γεωπόνους, με σκοπό να εμπλουτίζεται συνεχώς η εν λόγω λίστα με βάση και τις διαμορφούμενες ανάγκες αλλά και τις προτάσεις στο info@messiniaunion.gr

Παράλληλα μέσω αξιοποίησης των δεδομένω, σεβόμενοι πάντα τον κανονισμό GDPR αναφορικά με τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων, θα σταθούμε αρωγοί στους δήμους και στην Περιφέρεια ώστε να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο κινήτρων για την κινητοποίηση εργατικού δυναμικού που θα υποστηρίξει τις παραγωγικές ανάγκες του τόπου μας, όπως προσφορές διαμονής σε συνεργασία με πάσης φύσεως δομές και τοπικές επιχειρήσεις, παροχές σε είδος κ.α.

Η δράση #μαζί_ενωμένοι, είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού της “Ενωσης Μεσσηνίας”. Με λύσεις πρακτικές για τον αγρότη, τον εργαζόμενο, τα συνεταιριστικά σχήματα, τις επιχειρήσεις και τους φορείς του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.
Στρατηγικός συνεργάτης σε θέματα ψηφιακής στρατηγικής και καινοτομίας της “Ενωσης Μεσσηνίας” είναι η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, η οποία έχει διακριθεί μέσα από διεθνείς και εθνικές συνεργασίες με δήμους και Περιφέρειες, κεντρική κυβέρνηση, τραπεζικό τομέα, και σε μεγάλης κλίμακας δράσεις προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη χώρα μας".

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας είναι: menoume-energoi.crowdapps.net/messinia/


NEWSLETTER