Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 21:41

Ελιά και ελαιόλαδο Καλαμάτας προστατευόμενα στην Κίνα

Γράφτηκε από την
Ελιά και ελαιόλαδο Καλαμάτας προστατευόμενα στην Κίνα

Η ελιά και το ελαιόλαδο Καλαμάτας είναι ανάμεσα στα 100 ευρωπαϊκά προϊόντα που θα προστατεύονται στην κινεζική αγορά, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με τις Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΓΕ).

Σύμφωνα με την Κομισιόν, πρόκειται για την πρώτη σημαντική διμερή εμπορική συμφωνία που υπογράφεται μεταξύ ΕΕ και Κίνας. Θα διασφαλίσει ότι 100 Γεωγραφικές Ενδείξεις του αγροδιατροφικού τομέα από την ΕΕ, όπως η Mozzarella di Bufala Campana, ο οίνος Languedoc, η Polska W dka ή η Eλιά Καλαμάτας, προστατεύονται στην κινεζική αγορά.

Ομοίως, 100 κινεζικά προϊόντα θα προστατεύονται στην ΕΕ, πράγμα που διασφαλίζει τον αμοιβαίο σεβασμό για τα καλύτερα στοιχεία και των δύο αγροτικών παραδόσεων. Τα ελληνικά προϊόντα που θα προστατευτούν στην Κίνα είναι τα εξής: Οίνος Σάμου, ελαιόλαδο Σητείας, ελιά Καλαμάτας, ούζο, μαστίχα Χίου, φέτα, ελαιόλαδο Βόρειος Μυλοπόταμος Ρεθύμνης Κρήτης, γραβιέρα Κρήτης, ελαιόλαδο Καλαμάτας, κεφαλογραβιέρα, κρόκος Κοζάνης, ρετσίνα Αττικής, ελαιόλαδο Λακωνίας, ελαιόλαδο Πεζών Ηρακλείου Κρήτης και τσίπουρο.


NEWSLETTER