Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 14:04

Μεσσηνία: Μέτρα για τα αγριογούρουνα ζητούν στο Χανδρινού

Γράφτηκε από την

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας ζητεί εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα προστασίας των καλλιεργειών από τα αγριογούρουνα.

Σε ανακοίνωσή του παρατηρεί ότι “για μια ακόμα χρονιά τεράστιες είναι οι ζημιές στις σταφίδες και στα αμπέλια από πολυπληθείς ομάδες άγριων και ημιάγριων γουρουνιών, που σε μερικά κτήματα φτάνουν και στο 100%. Οργή και αγανάκτηση από τους αγρότες που βλέπουν άλλο ένα εισόδημά τους να καταστρέφεται. Υστερα από την αδιαφορία της κυβέρνησης για την όποια στήριξη στην ελαιοκαλλιέργεια και τους ελαιοπαραγωγούς συνεχίζει την ίδια προκλητική αδιαφορία και σε άλλες καλλιέργειες του νομού, όπως η σταφίδα και τα αμπέλια”.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας ζητεί, ακόμα: “Να αλλάξει τον αναχρονιστικό οργανισμό του ΕΛΓΑ, διασφαλίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει έγκαιρα και δίκαια όλες τις αιτίες ζημιών και νόσων στο 100%. Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών με έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των βιοποριστικών και άλλων τρεχουσών αναγκών. Ενίσχυση για αγορά μέσων προστασίας από τα αγριογούρουνα, όπως περιφράξεις, ηλεκτρικούς φράκτες και άλλα, γιατί το κόστος για τον παραγωγό είναι δυσβάστακτο”.