Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 09:50

Νέα ασθένεια ξεραίνει ελιές στην Ιταλία

Γράφτηκε από την
Νέα ασθένεια ξεραίνει ελιές στην Ιταλία

Μια νέα μυκητολογική ασθένεια έχει κάνει την εμφάνισή της στους ελαιώνες της Βόρειας Ιταλίας, προκαλώντας ανησυχία σε παραγωγούς και επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με το agrotypos.gr:
"Η εν λόγω ασθένεια, όπως αναφέρεται στο teatronaturale.it, προκαλεί φαινόμενα ξήρανσης, νέκρωσης και μετέπειτα πτώσης των κλαδιών της ελιάς, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τις ψαλιδισμένες αποδόσεις για τους παραγωγούς, άρα και μικρότερο εισόδημα.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, η Διεύθυνση Αγροπεριβάλλοντος της Περιφέρειας του Βένετο έχει ανανεώσει τη διετή συμφωνία που έχει τρέξει ήδη, για μια πειραματική μελέτη σχετικά με την εν λόγω αναδυόμενη ασθένεια των ελαιόδεντρων, η οποία επηρεάζει τις καλλιέργειες από το 2017, με το Τμήμα Επικράτειας και Αγροδασοκομίας του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, για να εντοπίσουν τις αιτίες και να αναπτύξουν στρατηγικές παρέμβασης.
Οπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, θα γίνουν δοκιμές γεωργικών φαρμάκων που έχουν ήδη δοκιμαστεί ενάντια στα Botryospharia dothidea, Neofusicoccum parvum και Phytophthora, αλλά και θα διερευνηθεί ο ρόλος εντόμων στη μετάδοση του νέου αυτού μύκητα".


NEWSLETTER