Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 10:25

Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης: Ζητούν να σταματήσουν οι δίκες αγροτών

Γράφτηκε από την
Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης: Ζητούν να σταματήσουν οι δίκες αγροτών

 

Την απόφαση του δικαστηρίου “για παραπομπή των αγωνιζόμενων αγροτών” σε τριμελές δικαστήριο τις 25 Ιανουαρίου, καταγγέλλει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης.

Και καλεί όλες και όλους την ημέρα εκείνη, στις 9 το πρωί, στα δικαστήρια της Καλαμάτας.

Εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του, παρατηρεί ότι “συνεχίζουν να μας τρέχουν από δικαστήριο σε δικαστήριο επειδή αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη τις διώξεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας ότι το κράτος δουλεύει μια χαρά, και έχει συνέχεια, όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις”.

Ο σύλλογος απαιτεί “να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε”.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “αξιοποιεί την πανδημία, από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα, για να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες” και προσθέτει: “Αποδεικνύεται χωρίς αμφιβολία ότι με το χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων, τον αυταρχισμό και την καταστολή, θέλουν να κάμψουν κάθε αγωνιστική διάθεση και να τρομοκρατήσουν όποιον τολμά να «σηκώσει κεφάλι» και να διαμαρτυρηθεί. Οταν αυτό δεν γίνεται κατορθωτό με απειλές, για να εξοντώσουν τους ανθρώπους του μόχθου, τους σέρνουν στα δικαστήρια. Οι άθλιες πρακτικές τους μας κάνουν πιο δυνατούς. Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο! Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν τρομοκρατείται!”.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER