Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 18:34

Παράταση έως το τέλος του χρόνου για τα μέτρα προστασίας σε παλιά τρακτέρ

Γράφτηκε από την

Έως το τέλος του 2021 παρατείνεται η προθεσμία για την τοποθέτηση εγκεκριμένου τύπου Διατάξεων Προστασίας Έναντι Ανατροπής (ΔΠΕΑ) στους παλιούς γεωργικούς ελκυστήρες. Αφορά ελκυστήρες με άδεια ή ημερομηνία ταξινόμησης πριν από τις 21-5-1998.

Για να εγκριθούν οι νέου τύπου ΔΠΕΑ απαιτείται δοκιμή που γίνεται από πιστοποιημένους για το σκοπό αυτό φορείς. Ήδη στη χώρα μας έχουν λάβει έγκριση ΔΠΕΑ ελληνικής κατασκευής που καλύπτουν σημαντικό αριθμό παλαιών μοντέλων ελκυστήρων.

Ο υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την υπογραφή της παράτασης είπε: «Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο της νομιμότητας και έχοντας επίγνωση των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, δίνει παράταση μέχρι 31-12-2021 διευκολύνοντας τους κατόχους παλαιών ελκυστήρων και παράλληλα ετοιμάζοντας τον αγροτικό κόσμο για τη μετάβαση στη νέα εποχή. Πρέπει, όμως, να γίνει σαφές ότι ο κύκλος των συνεχών παρατάσεων κάπου εδώ θα πρέπει να ολοκληρωθεί, αφού πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά παράταση που δίδεται από το 1998. Είναι επιτακτική ανάγκη, οι αγρότες μας να προχωρήσουν στις αναγκαίες προσαρμογές, καθώς η έλλειψη διάταξης προστασίας έναντι ανατροπής, αποτελεί την κύρια αιτία δεκάδων ατυχημάτων, συχνά θανατηφόρων, που συμβαίνουν κάθε χρόνο στη χώρα μας».