Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 23:03

Συνεργασίες για την ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς

Συνεργασίες για την ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς

 

Μια σημαντική επίσκεψη και συνάντηση εργασίας με στόχο την ενίσχυση των δεσμών της ήδη παραγωγικής συνεργασίας του Πολιτιστικού Οργανισμού “Δρόμοι της Ελιάς” με το Centro Unesco de Mallorca και τον Δήμο της Selva (Ajuntament de Selva) της Μαγιόρκας της Ισπανίας πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα.

Η επισφράγιση της συνεργασίας έγινε σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 7 Αυγούστου στην Καλαμάτα, έδρα του Πολιτιστικού Οργανισμού “Δρόμοι της Ελιάς”, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του Centro Unesco de Mallorca, Oscar Pipkin, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παραδόθηκε συλλογή καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τίτλο “Pareidolies de Tramuntana” του Oscar Pipkin, και θέμα κορμούς και σχήματα αιωνόβιων ελιόδεντρων, ευγενική δωρεά του Δήμου Selva στον Πολιτιστικό Οργανισμό “Δρόμοι της Ελιάς”.

H συνεργασία των τριών φορέων μετρά ήδη δύο χρόνια και έχει ως στόχο τη διενέργεια κοινών ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων στον τομέα της αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της ελιάς και της από κοινού διοργάνωσης σχετικών δραστηριοτήτων μεσογειακού συνεργατικού χαρακτήρα.

Η επισφράγιση της συνεργασίας τους ενισχύει τις προοπτικές της και υπογραμμίζει την επιθυμία και την ανάγκη συνεργασιών και συμπράξεων μεταξύ φορέων της Μεσογείου.