Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 20:14

Διευκόλυνση για εργάτες γης ζητεί ο Λαμπρόπουλος

Γράφτηκε από την
Διευκόλυνση για εργάτες γης ζητεί ο Λαμπρόπουλος

 

Το θέμα των αναγκαίων διευκολύνσεων προς πολίτες τρίτων χωρών, ώστε να απασχοληθούν ως εργάτες γης κατά την επικείμενη ελαιοκομική περίοδο, έθεσε με ερώτησή του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Αναλυτικά σημειώνει: “Με δεδομένο ότι και τη φετινή περίοδο συγκομιδής ελαιοκάρπου που αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο σε περιοχές της Μεσσηνίας θα απαιτηθούν εργάτες γης από τρίτες χώρες, είναι αναγκαίο όπως ληφθεί έγκαιρα η σχετική πρόνοια ώστε η διαδικασία αυτή να πραγματοποιηθεί στα πρότυπα της περσινής περιόδου, με παρέκκλιση ως προς το σκέλος των απαιτούμενων στρεμμάτων μιας και αυτή τη στιγμή για την ελαιοκαλλιέργεια απαιτούνται 40 στρέμματα για έναν εργάτη. Αυτό να μετατραπεί τουλάχιστον σε 20 στρέμματα για έναν εργάτη με βάση τις υφιστάμενες ρεαλιστικές ανάγκες. Επίσης πρέπει να δοθεί η αναγκαία παράταση της παραμονής των εργατών πολιτών τρίτων χωρών οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα με ειδική διάταξη νόμου, καθώς και μέριμνα ως προς τον διαρκή έλεγχο των εργατών γης με τεστ ανίχνευσης Covid-19.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί: Πρόκειται σύμφωνα με τις παραπάνω προτάσεις να υπάρξουν οι αναγκαίες διευκολύνσεις για είσοδο από τρίτες χώρες εργατών γης, για τη συγκομιδή ελαιοκάρπου;”.


NEWSLETTER