Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 17:16

Μεσσηνία: Το πρόγραμμα της δακοκτονίας για την Πέμπτη (21/10)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Το πρόγραμμα της δακοκτονίας για την Πέμπτη (21/10)

Σε αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας συνεχίζονται αύριο Πέμπτη, οι ψεκασμοί δακοκτονίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου θα πραγματοποιηθούν σε Παπούλια, Ικλαινα, Φοινίκη, Μεσοπόταμο, Σουληνάρι, Κυνηγού, Λαχανάδα, Καλλιθέα, Νομιτσί, Θαλάμες, Σταυροπήγιο, Δολούς, Αδριανή, Μηλίτσα, Καστάνια, Φαλάνθη, Λέικα, Καλαμάτα (περιοχές Καλλιθέα, Πειραματικό, Αγιάννα, Αγιος Νικόλαος, Αγιοι Ανάργυροι, βίλα Παπαδόπουλου, Πλάκα, Ξηροκάμπι, Αγία Αικατερίνη), Αριστοδήμειο, Κατσαρού, Σολάκι, Δεσύλλα, Καρνάσι, Οιχαλία, Ανθούσα, Νεοχώρι Ιθώμης,Κεντρικό, Μαντζάρι, Μάλτα, Λευκοχώρα, Καρτερόλι, Πιπερίτσα, Εύα, Καλαμαρά,Ανδρούσα, Πύλα, Πύλο στις περιοχές Γιάλοβα και Πυλόκαμπο και Μεσσήνη στις περιοχές Κουμαριές, Αγιος Παντελεήμων και Αμπάζι.

Οι παραγωγοί παρακαλούνται να παρακολουθούν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τους και όσοι έχουν κτήματα περιφραγμένα να τα ανοίξουν.

Οι βιοκαλλιεργητές πρέπει να επισημάνουν τα κτήματά τους περιμετρικά, ώστε να είναι διακριτά κατά τον ψεκασμό.

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν τους ψεκασμούς, μετατίθεται ο ψεκασμός την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Σε περιοχές με ελαιώνες της ποικιλίας "μαυροελιά" παρακαλούνται οι παραγωγοί να ενημερώνουν το συνεργείο ψεκασμού σε περίπτωση συγκομιδής. Τελευταία επέμβαση πριν την συγκομιδή 7 ημέρες για το σκεύασμα Decis και 14 ημέρες για το σκεύασμα Success.


NEWSLETTER