Πέμπτη, 23 Μαϊος 2013 19:20

Διαδικτυακά η χορήγηση βεβαίωσης από τον ΟΓΑ

Γράφτηκε από την
Διαδικτυακά η χορήγηση βεβαίωσης από τον ΟΓΑ

Διαδικτυακά χορηγείται πλέον από τον ΟΓΑ -ήδη από τις 18 Απριλίου και από την ιστοσελίδα του (www.oga.gr)- η βεβαίωση συντάξεων για τους συνταξιούχους του οργανισμού, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή του.

"Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ χορηγεί στους συνταξιούχους του, από τις 18 Απριλίου βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση, για το τρέχον έτος 2013 -που αφορά στα ποσά τα οποία καταβλήθηκαν το 2012" αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον οργανισμό, ο οποίος προσθέτει: "Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, εν όψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων τις επόμενες ημέρες -που θα γίνει μέσω του TAXIS- έχουν την δυνατότητα να εκτυπώνουν την βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απ’ ευθείας διαδικτυακά". 

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται, πάντως ότι "η ανωτέρω εφαρμογή δεν αφορά τους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων (χηρείας – ορφανικές) των οποίων οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στην διεύθυνση κατοικίας τους. Επίσης, για τους συνταξιούχους που έχουν οφειλή προς τον Οργανισμό και δεν έγινε καταβολή σύνταξης το έτος 2012, οι βεβαιώσεις αυτές θα εκδίδονται κατόπιν αιτήσεώς τους από τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων της Κεντρικής Υπηρεσίας".

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του ΟΓΑ αναφέρει ότι "οι συνταξιούχοι που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή θα μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ ή στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΟΓΑ, για την έκδοση της βεβαίωσης".


NEWSLETTER