Κυριακή, 26 Μαϊος 2013 10:06

Υποβολή αιτήσεων για τη νομαδική μελισσοκομία

Υποβολή αιτήσεων για τη νομαδική μελισσοκομία

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή των μελισσοκόμων στις δράσεις "Αντικατάσταση κυψελών" και "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας" για το  2013. Αυτό ενημερώνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας τους μελισσοκόμους του νομού.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση, δικαίωμα συμμετοχής στη δράση για την αντικατάσταση κυψελών έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, εφόσον: Είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση για την οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομία έχουν οι επαγγελματίες αγρότες και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, εφόσον: Είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 150 παραγωγικών μελισσοσμηνών και μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου (Βασιλείου Δεκάζου 5, 22100 Τρίπολη, τηλ. 2710 - 243352): α) αυτοπροσώπως, β) δια αντιπροσώπου (στην περίπτωση αυτή, ο αντιπρόσωπος οφείλει να προσκομίζει σχετική εξουσιοδότηση επικυρωμένη από αστυνομική αρχή), γ) με συστημένη ταχυδρομική επιστολή.

Για έντυπα αιτήσεων και για πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, οι μελισσοκόμοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο 214 της Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, τηλ.  27213 - 61214 (Μανωλόπουλο Δ. και Μαυροειδή Ε.).

 

Η τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 6η Ιουνίου.