Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 15:20

Κινητοποιήσεις ετοιμάζει ο Αγροτικός Συλλόγος Χανδρινού

Γράφτηκε από την
Κινητοποιήσεις ετοιμάζει ο Αγροτικός Συλλόγος Χανδρινού

“Ο τρόπος για να παραμείνουμε στα χωράφια μας είναι να βγούμε και να αγωνιστούμε με τα τρακτέρ στους δρόμους”, παρατηρεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Επισημαίνει πως “τίθεται πλέον θέμα επιβίωσής μας, αλλά και το μέλλον αρκετών από τις καλλιέργειές μας”, ενημερώνει αναλυτικά για όλους τους λόγους που βγάζουν τους αγρότες στους δρόμους και για σύσκεψη σήμερα στις 7 το απόγευμα στη Μεσσήνη. Αναφέρει ότι “στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Χανδρινού από τους Αγροτικούς Συλλόγους Χανδρινού και Μεσσήνης συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο μας” και σημειώνει: “Τα προβλήματα πολλά, παραμένουν άλυτα για χρόνια και συνεχώς προστίθενται και άλλα, μεγαλώνοντας τα αδιέξοδα για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών. Έτσι αποφασίστηκε ότι ο τρόπος για να παραμείνουμε στα χωράφια μας είναι να βγούμε και να αγωνιστούμε με τα τρακτέρ στους δρόμους. Βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα, γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα και είναι οξυμμένα. Τίθεται πλέον θέμα επιβίωσής μας, αλλά και το μέλλον αρκετών από τις καλλιέργειές μας.

Οι πρωτόγνωρες αυξήσεις στα λιπάσματα, στο 100% φυτοφάρμακα, ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτια και γεωτρήσεις, οι αυξήσεις στο πετρέλαιο και σε όλα τα εφόδια, τα χαράτσια που μας φόρτωσαν στις πλάτες μας τα τελευταία χρόνια και παραμένουν, καθώς και το πετσόκομμα των επιδοτήσεων, οι ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις που φέρνει η νέα ΚΑΠ, οι μεγάλες ζημιές των τελευταίων χρόνων, με τον ΕΛΓΑ που χρυσοπληρώνουμε να μην μας αποζημιώνει, οι αποτυχημένες δακοκτονίες, τα ανύπαρκτα αρδευτικά αντιπλημμυρικά έργα, το μεγάλο πρόβλημα με τους εργάτες γης, η κοροϊδία στο θέμα της σταφίδας που φανερά η κυβέρνηση κάνει τις πλάτες στους εξαγωγείς για να αρπάξουν τη σταφίδα όσο με πιο χαμηλή τιμή γίνεται. Αυτά και άλλα πολλά μας βγάζουν στους δρόμους. Με την πλούσια εμπειρία που έχουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε στον δρόμο. Συνεχίζουμε με περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, για καλύτερη οργάνωση και ενημέρωση των συναδέλφων μας. Θα έχουμε συναντήσεις με άλλους αγροτικούς συλλόγους και επιτροπές αγώνα αγροτών του νομού μας. Ηρθε η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Συμμετέχουμε στη σύσκεψη στη Μεσσήνη την Τρίτη 1 Φλεβάρη και ώρα 7 μ.μ. Συνάδελφοι μόνο με τον αγώνα και τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής μας”.


NEWSLETTER