Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 21:57

“Κήπος της Ειρήνης” θα φυτευτεί στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
“Κήπος της Ειρήνης” θα φυτευτεί στα Φιλιατρά

Τους εκπροσώπους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Κήπος της Ειρήνης» υποδέχθηκε χθες ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Στη συνέχεια είχαν συνάντηση και με το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, τον οποίο ενημέρωσαν για τις δράσεις του προγράμματος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος υποδέχθηκε στο γραφείο του τους Francesco Serafini αξιωματούχο του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου και πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Κήπος της Ειρήνης», Oriano Spadoni γραμματέα του οργανισμού και Manolo Luneno Sanchez δήμαρχο της πόλης Cogollos de la Vega στην περιοχή της Γρανάδας, τον πρώτο δήμο που φιλοξένησε αυτό το διεθνές πρόγραμμα.
Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η υπογραφή συμφωνίας με τον οργανισμό για τη φύτευση του «Εθνικού Κήπου της Ειρήνης» στην περιοχή των Φιλιατρών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές για εξωστρέφεια, έρευνα και συνεργασία βάσει των πυλώνων του οργανισμού ελαιοκομία, πολιτισμός, εκπαίδευση, ελαιοτουρισμός και περιβάλλον, με βασικό πρωταγωνιστή το ιερό δέντρο της ελιάς. Ο οργανισμός με εφαλτήριο τις αξίες που πρεσβεύει το δέντρο της ελιάς, την ειρήνη, το σεβασμό στη βιοποικιλότητα και τη διαφορετικότητα ονειρεύεται μέσα από τη συνεργασία αυτή να αναπτύξει διάφορες κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER