Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 22:15

Γιορτή σταφυλιού στο Μουζάκι

Γράφτηκε από την
Γιορτή σταφυλιού στο Μουζάκι

Πατητήρια και καζάνια θα στηθούν αυτή την Παρασκευή στην πλατεία του Μουζακίου...

Ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού διοργανώνει για πρώτη φορά μια γιορτή σταφυλιού και μούστου, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν τοπικά προϊόντα όπως είναι το αμπέλι και η σταφίδα.
Ετσι λοιπόν θα υπάρχουν πατητήρια όπου θα πατιέται το σταφύλι για να γίνει μούστος, ενώ σε καζάνια θα βράζεται ο μούστος και θα γίνεται γνωστή η διαδικασία παραγωγής πετιμεζιού και μουσταλευριάς.
“Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μουζακίου σε συνεργασία με την Brigade Slow Food Πελοποννήσου διοργανώνουν εορτή σταφυλιού - μούστου στην πλατεία του χωριού.
Στη διαδικασία πατήματος σταφυλιών και παραγωγής μούστου θα συμμετέχουν γυναίκες του χωριού μας, οι οποίες θα δείξουν πως φτιάχνεται το πετιμέζι και η μουσταλευριά.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μπουφές, με κρασί και παραδοσιακά εδέσματα από σταφύλι, σταφίδα και πετιμέζι, προσφορά των γυναικών του χωριού”, αναφέρει η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου που καλεί όλο τον κόσμο να παρευρεθεί σε αυτή τη γιορτή και να μάθει ή να θυμηθεί τη διατροφική αξία αυτών των παραδοσιακών προϊόντων.
Κ.Ηλ.


NEWSLETTER