Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 20:20

Μεσσηνία: Το πρόγραμμα δακοκτονίας για την Πέμπτη 27/10

Μεσσηνία: Το πρόγραμμα δακοκτονίας για την Πέμπτη 27/10

Σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας συνεχίζονται αύριο Πέμπτη οι ψεκασμοί δακοκτονίας για την προστασία της ελαιοπαραγωγής.

Οπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν σε Προάστιο, Μίλα, Ανάληψη, Αντικάλαμο, Ασπρόχωμα, Μελιγαλά, Χρυσοκελλαριά, Κυνηγού, Νεοχώρι Ιθώμης, Μικρή Μαντίνεια, Εξωχώρι, Λυκότραφο, Βασιλίτσι, Βελίκα, Λέικα, Αβία, στην Καλαμάτα στην περιοχή Αγίων Αναργύρων και στη Μεσσήνη στις περιοχές Φακίστρα, Βουρλέ, Λύκο και Κυδωνίτσα.

Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να παρακολουθούν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τους και όσοι έχουν κτήματα περιφραγμένα να τα ανοίξουν. Οι βιοκαλλιεργητές πρέπει να επισημάνουν τα κτήματά τους περιμετρικά, ώστε να είναι διακριτά κατά τον ψεκασμό.

Η διεύθυνση ενημερώνει ότι το μεσοδιάστημα ανάμεσα στον τελευταίο ψεκασμό και την συγκομιδή πρέπει να είναι τουλάχιστον 7 ημέρες. Οι παραγωγοί που θα συλλέξουν άμεσα ή δεν επιθυμούν να ψεκασθούν τα ελαιόδεντρά τους, θα πρέπει να σημάνουν εμφανώς τα κτήματά τους ή να ενημερώσουν τα κατά τόπους συνεργεία ψεκασμού.