Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 17:30

Παροχή γεωργικών συμβουλών από την ΕΣΟΔΑPLUS Α.Ε.

Γράφτηκε από την
Παροχή γεωργικών συμβουλών από την ΕΣΟΔΑPLUS Α.Ε.

Τον ρόλο της ΕΣΟΔΑPLUS Α.Ε. ως φορέα παροχής γεωργικών συμβουλών προς τους παραγωγούς της Μεσσηνίας, παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο “Rex” στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος της εταιρείας Αντώνης Μαλάμης.

Αφού ανέφερε ποια είναι η εταιρεία και τι προσφέρει, ενημέρωσε πως από το 2021 αποτελεί έναν από τους 112 πιστοποιημένους από τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Φορείς Παροχών Γεωργικών Συμβουλών (Φ.Π.Γ.Σ.) στην Ελλάδα, με δυνατότητα παροχής συμβουλών στο σύνολο των καθορισμένων θεματικών πεδίων.

Ενημέρωσε, επίσης, για τη συμμετοχή της εταιρείας σε δύο εγκεκριμένες προτάσεις στο Μέτρο 16 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: α) Βελτίωση της ποιότητας εδαφών, με έμφαση στη διαχείριση απορριμμάτων (πλαστικών συσκευασιών και φυτοφαρμάκων). Στην ομάδα, μεταξύ άλλων φορέων, μετέχουν τα “Φυτώρια Καλαμάτας Γ. Νίκου - Ειρ. Χειλά”. β) Εντοπισμός και αντιμετώπιση του βακτηρίου Xilella, μέσω δορυφορικών συστημάτων παρακολούθησης.

Στην ομάδα, μεταξύ άλλων φορέων, μετέχουν ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας και ο Αγροτικός Ελαιοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων.

Για τη συνεργασία με το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας (ΙΝΑΓΡΟΚ)
του ΕΛΓΟ-Δήμητρα (παρέστη ο επικεφαλής του διευθυντής δρ. Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος (καλαματιανός στην καταγωγή), δήλωσε ότι “έχει σκοπό την εκπόνηση μελέτης για τον εντοπισμό και ανάδειξη των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα συνεταιριστικά σχήματα και οι αγρότες της Μεσσηνίας, καθώς και σύγχρονων ευκαιριών που μπορούν να αξιοποιήσουν”.


NEWSLETTER