Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022 16:54

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Ανησυχία για κάλυψη θερμοκηπίων από τον ΔΕΔΔΗΕ

Γράφτηκε από τον

 

Το κατά πόσο ο ΔΕΔΔΗΕ είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην άμεση κάλυψη των θερμοκηπιακών μονάδων της Τριφυλίας με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε τυχόν βλάβες, απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών. 

Όπως επισημάνθηκε από τους παραγωγούς, μπαίνοντας στη νέα καλλιεργητική περίοδο η συνεχής παροχή ρεύματος στις θερμοκηπιακές μονάδες, ειδικά τις νύχτες, είναι απαραίτητη. Ζητούν δε από τον ΔΕΔΔΗΕ να υπάρχει άμεση επέμβαση σε τυχόν προβλήματα, για να μην πληγεί η καλλιέργειά τους.

Πιο συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών τονίζεται: «Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 16/12 στο Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών τέθηκε το εξής θέμα: Το κατά πόσο η υπηρεσία σας (ΔΕΔΔΗΕ) είναι έτοιμη να παρέμβει αποτελεσματικά σε ζημιές στο δίκτυο ρεύματος από ακραία καιρικά φαινόμενα. Όπως γνωρίζετε, στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών δραστηριοποιούνται θερμοκηπιακές μονάδες με πρώιμες καλλιέργειες. Η κάλυψή τους με ρεύμα για τους επόμενες χειμερινούς μήνες, ειδικά τις νύχτες, κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία. Μία διακοπή ρεύματος καθώς και μία ολιγωρία της κατάστασης μπορεί να αποβεί μοιραία για θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Το βασικό ερώτημα των συναδέλφων παραγωγών είναι το εξής: Είναι έτοιμος ο ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών που μπορεί να προκύψουν οποιαδήποτε στιγμή παρουσιαστεί (μέρα ή νύχτα); Ζητάμε την άμεση επέμβασή σας σε αποκατάσταση τυχόν προβλημάτων, όπου και όταν χρειαστεί, στην ευρύτερη περιοχή. Η συνεισφορά σας κρίνεται απαραίτητη».

Κ.Μπ.