Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 08:09

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για έλλειψη εργατικού δυναμικού

Γράφτηκε από τον
Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για έλλειψη εργατικού δυναμικού

 

Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος, λόγω της τεράστιας έλλειψης εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα, τονίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Μιλούν για κωλυσιεργία, απροθυμία και πιθανόν ανικανότητα των αρμοδίων φορέων, που τους οδηγεί σε αδιέξοδο.  Σημειώνουν δε πως το θέμα είναι πολιτικό και εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που υπάρχει.

Ενώ καλούν την πολιτική ηγεσία να δώσει ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα.

Σχετική επιστολή με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που υπογράφεται από τον πρόεδρο Αγγελή Κοροβίλα και το γραμματέα Αναστάσιο Γαβρίλη, στέλνεται προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά, τα Γραφεία Κοινοβουλευτικών Ομάδων Νέας Δημοκρατίας, Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης, ΜέΡΑ 25 και τους βουλευτές Μεσσηνίας.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρεται:  «Σήμερα, 5 Ιανουαρίου 2023  στη συνεδρίαση  Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, στην οποία παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων συζητήθηκε το θέμα των εργατών γης.

Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος, λόγω της τεράστιας έλλειψης εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα.

Ακολουθώντας τις νόμιμες ενέργειες καθ’ υπόδειξη των αρμοδίων φορέων για την πρόσκληση εργατών γης, κοινό συμπέρασμα είναι ότι κάθε μας προσπάθεια δεν έχει ανταπόκριση και  συνεπώς αποτέλεσμα.

Η κωλυσιεργία, η απροθυμία και πιθανόν η ανικανότητα των αρμοδίων φορέων μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Το θέμα είναι πολιτικό και εμείς  εκφράζουμε την απογοήτευσή μας  και διαμαρτυρόμαστε  ανήμποροι να ενεργήσουμε περαιτέρω.

Απώλεια εισοδήματος, αύξηση εργατικού κόστους, μείωση ποσότητας παραγωγής και υποβάθμιση ποιότητας σε όλες τις καλλιέργειες αποτελούν πλέον μόνιμο φαινόμενο σε όλη την επικράτεια.  Δηλαδή ενταφιασμός του αγροτικού κόσμου.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία, τους  κ.κ. Βουλευτές και Πολιτευτές να πάρουν θέση και να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα.

Η επάρκεια σε εργατικό προσωπικό πλέον αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας. Σε μια ύστατη προσπάθεια, σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες για ένα ικανοποιητικό και πρακτικό αποτέλεσμα επί του θέματος, που θα λειτουργήσει προς όφελος της αγροτικής παραγωγής, του πυλώνα της εθνικής οικονομίας της χώρας.

Σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες στην επισιτιστική επάρκεια αλλά και τις αυξημένες τιμές των προϊόντων στο πιάτο του καταναλωτή  θα έχει υπευθύνους αποκλειστικά και μόνο εσάς».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER