Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 21:27

Διαμαρτυρία για την αγροτική οδοποιία στην Τριφυλία

 

«Η αγροτική οδοποιία βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών» σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών. Ενώ καλούν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο «να αναλογιστεί την σοβαρότητα της κατάστασης και να κάνει την δουλειά του όπως θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και μήνες».

Στην σχετική τους ανακοίνωση οι δύο Σύλλογοι αναφέρουν: «Μόνο ευχάριστο δεν είναι για τους Αγροτικούς Συλλόγους να πρέπει να ασχολούνται και να πιέζουν διαρκώς για θέματα του Δήμου. Καλούμαστε όμως να το κάνουμε για άλλη μια φορά.

Η συντήρηση των αγροτικών δρόμων δεν είναι μια απλή υπόθεση που λύνεται μέσα σε λίγες μέρες κάθε χρόνο. Χρειάζεται προετοιμασία από το φθινόπωρο κάθε έτους με τον καθαρισμό των γρανων έτσι ώστε να μην υπερχειλίζουν στην πρώτη βροχή. Κάθε άνοιξη συντήρηση με μικρά και ευέλικτα μηχανήματα που να μπορούν να φτάσουν σε κάθε σημείο. Σημαντικό επίσης είναι να κόβονται όσοι βραχίονες ελιών είναι μέσα σε κεντρικούς αγροτικούς δρόμους έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η καθημερινή μετακίνηση αλλά και η γρήγορη μεταφορά σε ένα επείγον περιστατικό.

Σήμερα, λίγο πριν τα μέσα Ιουλίου, η αγροτική οδοποιία βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών. Τα παράπονα αγροτών και πολιτών που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους και τα αγροτεμάχια τους κάθε μέρα πληθαίνουν.

Σε μια ενδεχόμενη πυρκαγιά ακόμα και μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από κεντρικό δρόμο, είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα μπορέσει να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα.

Καλούμε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να αναλογιστεί την σοβαρότητα της κατάστασης και να κάνει την δουλειά του όπως θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και μήνες».

Κ.Μπ.