Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 07:28

Σε σύγχυση οι αγρότες για το εργόσημο

Γράφτηκε από την

Πλήρης σύγχυση υπάρχει στον αγροτικό κόσμο -και ιδιαίτερα στους ελαιοκαλλιεργητές- σχετικά με το εργόσημο και την εφαρμογή του, όπως φάνηκε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας και το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Η αίθουσα κατακλύστηκε από κόσμο, πράγμα που δείχνει τη μεγάλη σοβαρότητα του θέματος και τα πολλά πρακτικά προβλήματα που αναδείχθηκαν κατά την εφαρμογή του μέτρου.  

Από τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου καταγράφηκαν όλες οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις που ακούστηκαν, οι οποίες θα σταλούν προς το αρμόδια υπουργεία για να επιλυθούν βασικά ζητήματα. Κυρίαρχη ήταν η απαίτηση των αγροτών για απλούστευση των διαδικασιών αλλά και για ένα μεταβατικό στάδιο εφαρμογής, ώστε να υπάρξει ομαλή προσαρμογή. Τονίστηκε επίσης ότι πρέπει να απλουστευτεί η διαδικασία μετάκλησης εργατών γης. Ξεκαθαρίστηκε δε ότι και οι ίδιοι οι αγρότες θέλουν να βάζουν εργόσημα, προκειμένου να είναι νόμιμοι και να μην έχουν προβλήματα με τις αρχές, αλλά και για να μπορούν να δικαιολογούν τα έξοδα των καλλιεργειών τους - αφού από τη νέα χρονιά έρχονται αλλαγές στον τρόπο φορολόγησής τους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της "Ε"