Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2024 19:53

Η ξηρασία έπληξε ελαιοκαλλιέργειες στην Αυλώνα Τριφυλίας – Αίτημα καταγραφής ζημιών

Η ξηρασία έπληξε ελαιοκαλλιέργειες στην Αυλώνα Τριφυλίας – Αίτημα καταγραφής ζημιών

 

Τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην ελαιοκαλλιέργεια από την ξηρασία σε τοπικές κοινότητες της Δ.Ε. Αυλώνας του Δήμου Τριφυλίας επισημαίνουν πρόεδροι της περιοχής με έγγραφό τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας κλιμάκιο γεωπόνων να επισκεφθεί την περιοχή και να καταγράψει τις ζημιές.

Το έγγραφο, που απευθύνεται επίσης στους βουλευτές του νομού, την Περιφέρεια, το Δήμο Τριφυλίας, τον ΕΛΓΑ και τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας, τονίζει: «Σας ενημερώνουμε ότι στις Τ.Κ. Ελαίας, Καρυών, Αγαλιανής, Προδρόμου, Πλατανίων, Αυλώνος, Βανάδας, Καλίτσαινας, Σιδηροκάστρου και Καλού Νερού προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές έως και ολοσχερείς από τους παρατεταμένους καύσωνες στην ελαιοκαλλιέργεια, που είχαμε κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο. Εκτός από τους καύσωνες είχαμε ανομβρία (μηδενικές βροχοπτώσεις ή ελάχιστες) και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο τη ζημιά στην παραγωγή αλλά και από το ίδιο το φυτικό κεφάλαιο. Επιπλέον, αυτή η ζημιά θα έχει επιπτώσεις και στην παραγωγή της επόμενης χρονιάς.
Παρακαλούμε όπως άμεσα κλιμάκιο γεωπόνων επισκεφθεί την περιοχή και καταγράψει ζημιές. Στην περιοχή μας έχουμε μονοκαλλιέργεια και το εισόδημα προέρχεται αποκλειστικά από το ελαιόλαδο. Αναμένουμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να τύχουν αποζημιώσεων οι παραγωγοί που επλήγησαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Κ.Μπ.