Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 08:39

4.000 τόνοι καρπούζι έχουν ήδη μαζευτεί στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
4.000 τόνοι καρπούζι έχουν  ήδη μαζευτεί στην Τριφυλία

Στους 4 χιλιάδες τόνους περίπου έχει φτάσει η ποσότητα των καρπουζιών που έχουν συγκομιστεί από την περιοχή της Τριφυλίας:  μια ποσότητα που αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής παραγωγής που αναμένεται να μαζευτεί φέτος.

Οσο περνούν οι ημέρες η συγκομιδή εντατικοποιείται, καθώς υπάρχει η δυνατότητα για διάθεση περισσότερου καρπουζιού - ενώ και η ζήτηση είναι ικανοποιητική. Το μόνο ανησυχητικό είναι οι καιρικές συνθήκες, αφού ήδη από χθες υπάρχει μεταβολή του καιρού και οι παραγωγοί ανησυχούν για πιθανές καταιγίδες ή και χαλάζι.

Πάντως φέτος κατά κοινή ομολογία είναι μια από τις καλύτερες ποιοτικά χρονιές για το καρπούζι της Τριφυλίας, καθώς υπάρχει ζήτηση από πολλές αγορές του εξωτερικού. Ηδη, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, τα τριφυλιακά καρπούζια έχουν ταξιδέψει σε αρκετές χώρες - μεταξύ των οποίων Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λιθουανία, ΦΥΡΟΜ, Ιταλία, Σερβία, Γερμανία, Αγγλία και Ουγγαρία.

Παράλληλα, οι ποιοτικοί έλεγχοι είναι συνεχείς από γεωπόνους της υπηρεσίας, σε καθημερινή βάση, και γίνονται σχεδόν σε όλα τα φορτία που φεύγουν από την περιοχή, με στόχο την εξασφάλιση της ποιότητας.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER