Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 20:15

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα πιστοποιητικά χρήσης φυτοφαρμάκων

Γράφτηκε από τον

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου για την απόκτηση του πιστοποιητικού ορθής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, όπως φαίνεται από τις πρώτες μέρες στο Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας, το οποίο έχει πιστοποιηθεί και πραγματοποιεί τις σχετικές εξετάσεις δωρεάν.

Ηδη μέσα σε μια εβδομάδα έχουν δοθεί 69 πιστοποιητικά και αυτά μόλις σε 3 μέρες εξετάσεων, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως μόνο χθες δόθηκαν 44. 

Ο κόσμος που χρησιμοποιεί γεωργικά φάρμακα φαίνεται ότι είναι ενημερωμένος για την ανάγκη απόκτησης του πιστοποιητικού και έτσι μεγάλος αριθμός έχει ήδη καταθέσει αιτήσεις για να περάσει από τη διαδικασία πιστοποίησης. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εξετάσεις γίνονται στη σύγχρονη αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών του Κέντρου "Δήμητρα" Κυπαρισσίας, είναι online με το υπουργείο και εφόσον επιτύχουν μέσα σε λίγα λεπτά παίρνουν το πιστοποιητικό στα χέρια τους. Σημαντικό είναι πως δεν επιβαρύνονται με κάποιο επιπλέον κόστος πέρα από το παράβολο των 25 ευρώ που έχει θεσπιστεί από το υπουργείο.

Κ.Μπ.