Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 08:07

"Λουκέτο" στην ΠΑΣΕΓΕΣ μετά από 81 χρόνια

"Λουκέτο" στην ΠΑΣΕΓΕΣ μετά από 81 χρόνια

Τέλος εποχής για την ΠΑΣΕΓΕΣ που οδηγείται σε εκκαθάριση καθώς τα χρέη δεν άφηναν περιθώρια για συνέχιση της λειτουργίας της. Την είδηση επιβεβαιώνει και η ίδια η αγροτική συνομοσπονδία με μια λιτή ανάρτηση στην ιστοσελίδα paseges.gr: «Πράσινο φως πήρε η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ να μετασχηματίσει την οργάνωση ώστε να έχει νομική, οργανωτική και οικονομική αυτοτέλεια.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται διεξοδικά ο πιο πρόσφορος τρόπος και διαδικασία. Η σχετική εισήγηση του προέδρου Τζανέτου Καραμίχα εγκρίθηκε ομόφωνα και από το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ και από τους συμμετέχοντες στην τακτική γενική συνέλευση, που έγινε στην Αθήνα. Ο κ. Καραμίχας τόνισε ότι οι τρέχουσες ασφαλιστικές και φορολογικές εξελίξεις απαιτούν σύγχρονη και ισχυρή οργανωτική δομή της ΠΑΣΕΓΕΣ, που απαλλαγμένη από βάρη, περιορισμούς και αγκυλώσεις, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών».

Ας σημειωθεί ότι στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς που παρουσιάζεται στο Υπουργικό Συμβούλιο, προβλέπεται η κατάργηση της χρηματοδότησης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνεταιριστικών οργανώσεων, με αποτέλεσμα το μέλλον της ΠΑΣΕΓΕΣ να είναι έτσι κι αλλιώς αμφίβολο.

Τα τελευταία χρόνια η ΠΑΣΕΓΕΣ βρέθηκε πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα σε υποθέσεις αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα αποτελέσματα της έρευνας του οικονομικού εισαγγελέα για τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης ύψους 60 εκατ. ευρώ που έλαβαν οι ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ από το 1994 έως το 2011.

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών ιδρύθηκε το 1935 και είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Αποτελεί τον κορυφαίο ιδεολογικό και συντονιστικό φορέα των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας, που υποστηρίζει, προωθεί, προάγει τις δραστηριότητές τους και τις εκπροσωπεί σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.