Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 12:11

Δολωματικοί ψεκασμοί για δάκο στην Τριφυλία 

Δολωματικοί ψεκασμοί για δάκο στην Τριφυλία 

Ξεκίνησαν οι δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στην περιοχή της Τριφυλίας, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, σε μια χρονιά που προμηνύεται δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών και των τελευταίων βροχοπτώσεων.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν αυξημένες δακοσυλλήψεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα και ο πρώτος ψεκασμός να ξεκινήσει λίγες ημέρες νωρίτερα. Σε αυτό, όπως μας επισήμανε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, συνέβαλε το γεγονός ότι είχαμε μεγάλες βροχοπτώσεις μέσα στον Ιούνιο 130 χιλ. που δεν έχει ξανασυμβεί τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη και οι μετέπειτα καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για το δάκο, αφού δεν υπάρχουν μεγάλες θερμοκρασίες και η σχετική υγρασία είναι αρκετά υψηλή, γι' αυτό είναι και μια χρονιά που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. 

Από την πλευρά της υπηρεσίας έχει γίνει η προμήθεια των απαραίτητων φυτοπροστατευτικών προϊόντων, της μελάσας, έχει γίνει έγκαιρη πρόσληψη τομεαρχών, εργατοτεχνιτών, και για δέκατη χρονιά η όλη κίνηση των ψεκαστικών μέσων παρακολουθείται και καταγράφεται από GPS, ενώ για 2η χρονιά γίνεται παρακολούθηση από το γραφείο σε πραγματικό χρόνο.

Να σημειώσουμε ότι ψεκασμοί έχουν γίνει σε Χαλαζόνι, Εξοχικό, Καλό Νερό, Ελαία, Καρυές και Αρμενιούς. Γίνονται και συνεχίζονται σε Φαρακλάδα, Σπηλιά, Κυπαρισσία, Ροντάκι, Στασιό, Ξηρόκαμπο, Αγαλιανή, Πρόδρομο, Βάλτα, Ράχες.

Κ.Μπ.