Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 08:17

Πρόσκληση για συμμετοχή στον 5ο κύκλο σεμιναρίων μεσσηνιακής γαστρονομίας

Γράφτηκε από την
Πρόσκληση για συμμετοχή στον 5ο κύκλο σεμιναρίων μεσσηνιακής γαστρονομίας

Συμμετοχή στον 5ο κύκλο σεμιναρίων μεσσηνιακής γαστρονομίας που διοργανώνει το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο Navarino Dunes της Costa Navarino (29 με 31 Μαΐου), μπορούν να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι ως και την Παρασκευή 26 του μήνα.

Το Ιδρυμα διοργανώνει τον εν λόγω κύκλο σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας.

Τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες μάγειρες, σεφ, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και εργαζόμενους πάσης φύσεως σχετικά με τον κλάδο. Θα διδάξουν σημαντικοί επαγγελματίες του χώρου όπως ο Αγγελος Καλλιντέρης (complex executive chef, Costa Νavarino), ο Νίκος Φωτιάδης (executive chef και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας) και η Αδαμαντία Ηλιοπούλου (chef και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου “ΘάΜα”). Οι καταξιωμένοι σεφ θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, συνδυασμένες με σύγχρονες γαστρονομικές γεύσεις και μεθόδους μαγειρέματος. Στο θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στην κοστολόγηση μενού από τον Παναγιώτη Κουρέντα καθηγητή επισιτισμού, εκπαιδευτικό από τον Ομιλο "Le Monde" και στο σωστό συνδυασμό κρασιών και συνταγών από την Μαρία Νέτσικα χημικό, οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου. Τέλος ο Νίκος Φωτιάδης θα δώσει χρήσιμες συμβουλές για την ορθή προετοιμασία του καταλόγου ενός εστιατορίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στα τηλέφωνα 27210 62218, 27210 62200 μεταξύ 9 το πρωί και 3 το μεσημέρι, ενώ για ώρες εκτός γραφείου μπορούν να επικοινωνούν στο 6986-689093. Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


NEWSLETTER