Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 13:04

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Πλατφόρμα άδειας χρήσης πνευματικών – μουσικών δικαιωμάτων 

Γράφτηκε από την
Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Πλατφόρμα άδειας χρήσης πνευματικών – μουσικών δικαιωμάτων 

Δυνατότητα και διαδικτυακής εγγραφής έχουν οι επαγγελματίες στην πλατφόρμα απόκτησης άδειας χρήσης πνευματικών – μουσικών δικαιωμάτων, όπως γνωστοποιεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με σχετική ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο αναφερόμενο στη συμφωνία μεταξύ των Επιμελητηρίων της χώρας, της ΚΕΕΕ και του φορέα “Αυτοδιαχείριση” για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, σημειώνει ότι αναπτύχθηκε κεντρική διαδικτυακή εφαρμογή (musicroyaltiespayments.uhc.gr), η οποία θα εξυπηρετεί τα ενδιαφερόμενα μέλη του για την απόκτηση άδειας χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η όλη διαδικασία θα γίνεται διαδικτυακά, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, με την οποία διευκρινίζεται ο τρόπος απόκτησης άδειας χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων, που θα αφορούν αποκλειστικά στον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία – επαγγελματία.

Ετσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα απαιτούμενα βήματα είναι τα εξής:

Καταχώριση ΑΦΜ της επιχείρησης. Αυτόματος έλεγχος ταμειακής ενημερότητας της επιχείρησης στο Επιμελητήριο. Αυτόματος υπολογισμός του κόστους του παραβόλου που θα πρέπει να καταβληθεί από τον αιτούντα, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που έχει ορίσει ο φορέας “Αυτοδιαχείριση”. Διαδικτυακή υποβολή ενυπόγραφης αίτησης. Αυτόματη δημιουργία Ηλεκτρονικού Κωδικού Πληρωμής ΔΙΑΣ και αποστολή εντύπου πληρωμής στο e-mail του αιτούντα. Αυτόματη εισαγωγή πληρωμών από το ΔΙΑΣ.

Καταλήγοντας το Επιμελητήριο κάνει γνωστό ότι “όσοι χρήστες πάρουν άδεια της “Αυτοδιαχείρισης” από σήμερα και μέχρι 31.12.2017 τότε με το ποσό της άδειας για το 2017 εξοφλούν και το 2018 (δηλαδή μια χρέωση και για τα δύο έτη) και το τιμολόγιο που θα αποστέλλεται στους χρήστες θα αναγράφει ότι η άδεια θα ισχύει για ολόκληρο το 2017 και για το 2018”.

 


NEWSLETTER