Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 16:30

Λάθος στην κατανομή των εδρών στο Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου καταγγέλλει ο Θ. Μπαζιγός  

Γράφτηκε από την
Λάθος στην κατανομή των εδρών στο Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου καταγγέλλει ο Θ. Μπαζιγός	 

 

Του Θεόδωρου Μπαζίγου

Επίτιμου προέδρου της Ομοσπονδίας Ε.ΒΕ.Σ. Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας 

Νομίζω ότι με τη νέα επιμελητηριακή νομοθεσία η εκλογική επιτροπή του Επιμελητηρίου έκανε λάθος ως προς την κατανομή των 6 εδρών στο Εμπορικό Τμήμα στις εκλογές του Επιμελητηρίου, που έδωσε 4 έδρες στον συνδυασμό του κ. Ξυγκώρου και 2 έδρες στον συνδυασμό του κ. Γκούμα, όπως διάβασα στις 11 και 12 Δεκεμβρίου στον τοπικό μας Τύπο. Ενώ το σωστό είναι ότι και οι 2 συνδυασμοί παίρνουν από 3 έδρες! Και εξηγούμαι:                   

Ο κ. Ξυγκώρος πήρε στο Εμπορικό Τμήμα 265 ψήφους και ο κ. Γκούμας 199, σύνολο ψήφων 464. Το εκλογικό μέτρο στις 6 έδρες του τμήματος αυτού είναι: 464:6 = 77,33. Από την πρώτη κατανομή ο κ. Ξυγκώρος δικαιούται 3 έδρες, 3x77,33 = 231,99 ψήφους που στρογγυλοποιούνται στους 232 από τους 265 που είχε πάρει και μένουν αδιάθετοι 265-232 = 33 ψήφοι. Ο κ. Γκούμας από την πρώτη κατανομή δικαιούται 2 έδρες, 2x77,33 = 154,66 ψήφοι από τους 199 που είχε πάρει και μένουν αδιάθετοι 199 - 155 = 44 ψήφοι. Η αδιάθετη 6η έδρα πηγαίνει να διατεθεί στη 2η κατανομή. Βάσει λοιπόν της νέας επιμελητηριακής νομοθεσίας του νόμου 4484/ 1-8-2017 άρθρ. 6, παρ. δ’ και ε’ γράφει ότι ο συνδυασμός που έχει τα περισσότερα υπόλοιπα σε ψήφους παίρνει την έδρα της 2ης κατανομής. Οπως ακριβώς έγινε και με τα τμήματα, α) στη Μεταποίηση (Βιοτεχνικό) και β) της Παροχής Υπηρεσιών (Επαγγελματικό) που την τρίτη αδιάθετη έδρα την πήρε και στα 2 αυτά τμήματα ο συνδυασμός του κ. Ξυγκώρου με τη δεύτερη κατανομή που είχε μεγαλύτερο υπόλοιπο ποσοστό ψήφων! Και εδώ δεν μιλάμε για το ποσοστό που παίρνει ο κάθε συνδυασμός επί του συνόλου των ψήφων που πήραν, που εκεί τα μπερδεύει λίγο ο νομοθέτης.                                                      .                                                                                                                   

Ετσι λοιπόν διαμορφώνονται οι έδρες σε 11 στον κ. Ξυγκώρο που εκλέγεται πρόεδρος στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και συγχαρητήρια για την εκλογή του και 10 έδρες στον κ. Γκούμα για να μην έχει παράπονο για τον αγώνα που έκανε! Και αυτά τα έγραψα για τη λάθος κατανομή της έδρας που ίσως την δικαιούται κάποιος άλλος και να μην αδικηθεί για τον αγώνα που και αυτός κατέβαλε, όπως όλοι οι υποψήφιοι! Και αυτά τα γράφω εντελώς αδιάφορα και ελεύθερα χωρίς να παίρνω το μέρος κανενός συνδυασμού, μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας και του δικαίου.          Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ασχολήθηκα λίγο όσο μου επέτρεπε ο χρόνος μου και στήριξα ορισμένους ανθρώπους και των 2 συνδυασμών που νόμιζα ότι έχουν την καλή διάθεση να προσφέρουν στο Επιμελητήριο τις υπηρεσίες τους, λέγοντας τον καλό μου λόγο σε όποιον γνώριζα ή όποιος με ρωτούσε και σε όποιον συνδυασμό και αν ψήφιζε. Και απόδειξη της μη ενεργούς συμμετοχής μου στις εκλογές είναι ότι όλο αυτό το διάστημα και προεκλογικώς δεν δημοσίευσα ορισμένα ανεπίτρεπτα που έκανε η απερχόμενη Διοικητική Επιτροπή επί το πλείστον, αρκετές φορές εν αγνοία του Δ.Σ., πρωτοφανές για τα χρονικά του επιμελητηριακού θεσμού και της συνδικαλιστικής ιδεολογίας πανελλαδικά! (Μηνύσεις άνευ ορθού λογισμού -λόγω εγωισμού- κατά 7 μελών του Δ.Σ. που αθωώθηκαν δικαστικώς). Εγγραφες απειλές εκδίωξης της Ομοσπονδίας και των σωματείων της από τη στέγασή τους στο παλιό Επιμελητήριο που από της ιδρύσεώς της προ 70 ετών στεγαζόταν μαζί με το Επιμελητήριο που το κτήριο ήταν εξ ημισείας με την ΓΣΕΒΕΕ Ελλάδος και την εκπροσωπούσε η τοπική Ομοσπονδία! Και το πώς έγινε η αγορά του μισού κτηρίου από την ΓΣΕΒΕΕ στο Επιμελητήριο κ.λπ.                                   .                                                                                                    

Και δεν έκανα τις δημοσιεύσεις αυτές των εγγράφων για να μην οξυνθούν τα πράγματα και κυρίως για να προστατέψω το κύρος του επιμελητηριακού θεσμού, διότι ήμουν το αρχαιότερο μέλος του Επιμελητηρίου επί 57 ολόκληρα χρόνια! Και το υπηρέτησα πλέον της 35ετίας ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και επί μία 12ετία ως γενικός γραμματέας αυτού, επί προεδρίας των αειμνήστων Γεωργίου Κοιλάκου (Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο) και Παναγιώτη Πετρόπουλου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, καθώς και στο ενιαίο πλέον Επιμελητήριο Μεσσηνίας.     


NEWSLETTER