Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 15:20

Στην Καλαμάτα η πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

Γράφτηκε από την
Στην Καλαμάτα η πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

Επίσκεψη εργασίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας πραγματοποίησε η πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Άννα Καλλιάνη.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βαγγέλη Ξυγκώρο συζητήθηκαν "οι επιπτώσεις της πανδημίας, του Brexit, και η πρακτική εφαρμογή των προβλέψεων της συμφωνίας Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου, για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Μεσσηνίας και τον κλάδο του τουρισμού".
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας:
"Συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία των Επιμελητηρίων για την επίλυση προβλημάτων που θα προκύψουν από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεπώς την ενιαία τελωνειακή ένωση. Επιπλέον, η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, για περαιτέρω ενημέρωση των εξαγωγικών κυρίως επιχειρήσεων.
Η κ. Καλλιάνη ενημέρωσε για το ενδιαφέρον επενδύσεων από επιχειρήσεις βρετανικών συμφερόντων, έγινε εκτενής αναφορά για το τουριστικό και γαστρονομικό μας προϊόν, καθώς η Μεσσηνία αποτελεί αναπτυσσόμενο προορισμό των Βρετανών υπηκόων.
Υπήρξε δέσμευση από τις δύο πλευρές για τον προσδιορισμό πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα, με σκοπό την προβολή της Μεσσηνίας ως προορισμού και παραγωγού εκλεκτών προϊόντων στη βρετανική αγορά, καθώς και τρόπων προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών".


NEWSLETTER