Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 08:47

Οικονομική ενίσχυση ζητούν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων της Πελοποννήσου - Στον Σκυλακάκη τους στέλνει ο Νικάς!

Γράφτηκε από την

 

Οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων ζήτησαν προχθές από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα οι πρόεδροι των πέντε επιμελητηρίων της Περιφέρειας.

Ο κ. Νίκας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, τους "μετέφερε τη διαβεβαίωση που έλαβε κατά την πρόσφατη συνάντησή του στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, πως το εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος σύντομα θα βρεθεί στην Τρίπολη προκειμένου να έχει συναντήσεις μαζί τους και να ενημερώσει σχετικά με τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης για τον επιχειρηματικό κόσμο".

Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων διατύπωσαν μεταξύ άλλων και αίτημα για την ενδυνάμωση, με επιπλέον οικόπεδα, των υφιστάμενων ΒΙΠΕ σε Αρκαδία και Μεσσηνία, όπως και για δημιουργία Βιομηχανικών Περιοχών σε Αργολίδα και Λακωνία.

Ειδικότερα, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα θέτει το ζήτημα αξιοποίησης βιοτεχνικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην ΒΙΠΕ Τρίπολης οι οποίες δεν βρίσκονται σε λειτουργία, λόγω δεσμεύσεων εξαιτίας οικονομικών τους υποχρεώσεων προς τράπεζες ή επενδυτικά ταμεία.

Τέλος, ο ίδιος φορέας κοινοποίησε προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου επιστολή του με την οποία αιτεί από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης - Επενδύσεων, καθώς και από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης - Επενδύσεων, την επανειτουργία του Τελωνείου Τρίπολης.