Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014 22:24

Συγχαρητήρια Δ. Μανιάτη προς Ολγα Κεφαλογιάννη

Γράφτηκε από την

 

Συγχαρητήρια επιστολή και επισημάνσεις με αφορμή τα προβλήματα που ανέκυψαν στην τουριστική αγορά της Ρωσίας και τις επιπτώσεις στην ελληνική τουριστική αγορά, απέστειλε προς την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης.

Στην επιστολή ο κ. Μανιάτης αναφέρει:

«Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σας συγχαίρει θερμά για τις προσπάθειες που καταβάλατε, με αφορμή τα προβλήματα που ανέκυψαν στην τουριστική αγορά της Ρωσίας, λόγω των πτωχεύσεων ρωσικών τουριστικών πρακτορείων και τις επιπτώσεις για την ελληνική τουριστική αγορά και επισημαίνει τα εξής: Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες όλων των ελληνικών φορέων της τουριστικής αγοράς, κρατικών και ιδιωτικών, για την υποστήριξη και την παροχή διευκολύνσεων στους Ρώσους τουρίστες, που βρίσκονται στην Ελλάδα, με τη συνέχιση της φιλοξενίας τους και τον ομαλό επαναπατρισμό τους στη Ρωσία. Είναι βέβαιο ότι οι προσπάθειες αυτές θα προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην τουριστική αγορά και θα ενδυναμώσουν περισσότερο την θετική εικόνα που θα υπάρχει στην Ρωσία για την Ελλάδα. Οπως γνωρίζετε, η Ρωσία είναι μια μεγάλη χώρα με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον της ελληνικής τουριστικής αγοράς. Ο Ρώσος τουρίστας είναι φιλικά προσκείμενος προς την Ελλάδα, με υψηλή καταναλωτική δαπάνη και ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτου. Η ελληνική αγορά στηρίχθηκε σημαντικά στην αλματώδη ανοδική πορεία των αφίξεων από Ρωσία, την περίοδο που το τουριστικό ρεύμα από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μειωνόταν λόγω της οικονομικής κρίσης. 

 

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του υπουργείου Τουρισμού και όλων των φορέων της τουριστικής αγοράς».