Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 20:38

"Νέο Επιμελητήριο" για ΠΟΠ Καλαμάτα: "Η ώρα της δικαίωσης"

"Νέο Επιμελητήριο" για ΠΟΠ Καλαμάτα: "Η ώρα της δικαίωσης"

Οι πρόσφατες εξελίξεις και η επίσημη ανακοίνωση του αν. υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μας υποχρεώνουν να ανακοινώσουμε την πλήρη δικαίωση των μελών του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» καθώς και την ικανοποίηση του παραγωγικού κόσμου του νομού μας.

Δικαίωση της πάγιας θέσης μας για την διεύρυνση της ονομασίας ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας, απόφαση που θα δώσει την δυνατότητα ανάπτυξης στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της δυναμικής που πρέπει να έχουν τα μεσσηνιακά προϊόντα στην παγκόσμια αγορά.

Δικαίωση για την εναντίωση μας στις ενέργειες του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας που με έγγραφό του στις 15 Μαΐου 2013 με Α.Π. 4920 ζητούσε την απόσυρση του φακέλου της αιτήσεως περί επέκτασης της ονομασίας ΠΟΠ Καλαμάτα μέσω του προέδρου του Εξαγωγικού Τμήματος κατά παράβαση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, με την ανοχή του εκτελούντος χρέη προέδρου Επιμελητηρίου Μανιάτη χωρίς καμία απόφαση των μελών του Δ.Σ.: μία εξόχως προκλητική και αυθαίρετη ενέργεια που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων τόσο του παραγωγικού κόσμου όσο και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης στον τοπικό Τύπο και σε όλα τα ΜΜΕ.

Θα πρέπει υπεύθυνα το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, να πάρουν θέση και να αναλάβουν την ευθύνη του θέματος αυτού, που εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία προσδιόριζαν την χρήση της ονομασίας σε περιορισμένα γεωγραφικά όρια, διαχωρίζοντας την αξία ενός προϊόντος με ίδια οργανοληπτικά και χημικά χαρακτηριστικά, ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας που παράγεται σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας.

Τελειώνοντας να υπογραμμίσουμε σε όλους τους επαγγελματίες του Νομού Μεσσηνίας ανεξαιρέτως ότι, παρά τις δυσκολίες και τις κρίσιμες ώρες που περνάει η πατρίδα μας το «Νέο Επιμελητήριο» δηλώνει παρόν και συνεχίζει τον αγώνα για μία δίκαιη διοίκηση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, μία διοίκηση που θα αντιπροσωπεύει ανιδιοτελώς τα συμφέροντα όλων των επαγγελματιών και όχι τα μεμονωμένα συμφέροντα συγκεκριμένων επαγγελματιών, ώστε να μην απομονώνονται και να μην αποθαρρύνονται οι υπόλοιποι επαγγελματίες.