Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 17:37

Ιταλός σύμβουλος τουρισμού στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ιταλός σύμβουλος τουρισμού στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Με τον Ιταλό σύμβουλο τουρισμού Ντούλιο Πόμα συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης και οι δυο τους μίλησαν για τον τουρισμό της τρίτης ηλικίας.

Η επίσκεψη του Ιταλού συμβούλου τουρισμού των εκπροσώπων των συνδικάτων και συνταξιούχων του Δημοσίου της Ιταλίας είναι η συνέχεια της συνάντησης που είχε γίνει στις 24 Οκτωβρίου 2013 στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, που οδήγησε στη συνεργασία με τη Ryanair. H χθεσινή συνάντηση είχε σκοπό την προσπάθεια υλοποίησης προγράμματος για το 2016, εάν επιτευχθεί συμφωνία με την Aegean και τουριστική μονάδα του νομού. 

Σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρεται ότι ενδεικτικό των προοπτικών του τουρισμού τρίτης ηλικίας είναι το δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης, καθώς οι συνταξιούχοι αυξάνονται συνεχώς. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο τουρισμός τρίτης ηλικίας στο μέλλον θα αποτελεί το 24% της παγκόσμιας αγοράς και είναι «χρυσάφι» για τον ελληνικό τουρισμό τα «γκρίζα μαλλιά». Επισημαίνεται δε πως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών τρίτης ηλικίας χρειάζεται βελτίωση των υγειονομικών και συγκοινωνιακών υποδομών της περιοχής μας και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ασφάλειας και προστασίας.

Και η ανακοίνωση κλείνει ως εξής: «Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, επειδή έχει προβλέψει την ανάπτυξη του τουρισμού τρίτης ηλικίας, εκτός των Ιταλών που υλοποιείται το πρόγραμμα, προσπαθεί τη συνέχισή του μέσω του γραφείου του KCVB (Γραφείο Υποδοχής Συνεδρίων, Επισκεπτών και Θεματικού Τουρισμού Μεσσηνίας)». Επιπρόσθετα «συνεχίζει τις προσπάθειες για επαφές με εκπροσώπους συνδικάτων και οργανώσεων συνταξιούχων της Βόρειας Ευρώπης, με την προϋπόθεση ότι για να επιτύχουν οι προσπάθειες χρειάζεται πολιτική σταθερότητα».