Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 08:34

Εκπτώσεις έως και 70% στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εκπτώσεις έως και 70% στα  εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας

Πρεμιέρα χθες για τις θερινές εκπτώσεις που φτάνουν έως και το 70% στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας.

Το ποσοστό έκπτωσης στα μαγαζιά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ξεκινά από 10%, ενώ τα καταστήματα στην πλειοψηφία τους έχουν βάλει έκπτωση 50%. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενες εκπτωτικές περιόδους οι μαγαζάτορες έβαζαν μεγάλες εκπτώσεις και πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι επέλεγαν να ξεκινήσουν με ένα ποσοστό 70%.

Φέτος αντίθετα μετρημένα είναι τέτοια ποσοστά που κυμαίνονται στο 60% και 70%, και αυτά σε μαγαζιά με αθλητικά είδη. Σε καταστήματα με ρούχα και παπούτσια το ποσοστό κυμαίνεται από 30% έως 50%. Ωστόσο, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη εκτιμά ότι «οι φετινές εκπτώσεις θα είναι σε υψηλά επίπεδα λόγω του ότι το 2016 δεν δουλέψαμε, ειδικά τους δύο μήνες Απρίλιο και Μάιο πήγε πολύ χάλια η αγορά».

Η πτώση στους τζίρους των καταστημάτων της Καλαμάτας, σε σύγκριση με πέρυσι, έχει κυμανθεί μέχρι τώρα στο 10%, σύμφωνα με την ίδια. Οσο για το ποσοστό της έκπτωσης με το οποίο έγινε η πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων «κυμαίνεται μέχρι το 50%, με σκοπό να ψωνίσει ο κόσμος, καθώς επί της ουσίας ο επαγγελματίας πουλάει στην τιμή που το αγόρασε», προσθέτει.

Η κ. Ψηλάκη συμβουλεύει επίσης το καταναλωτικό κοινό να προσέχει τις αναγραφόμενες τιμές πριν και μετά την έκπτωση και όταν μπαίνει κάπου να ψωνίσει «να έχει ο συνάδελφος ταμπέλα με την αρχική τιμή διαγραμμένη και μαζί την τιμή που πουλάει τώρα. Δεν είναι απαραίτητο να αναγράφει το ποσοστό της έκπτωσης, αλλά είναι απαραίτητο να έχει την αρχική τιμή και την τωρινή με την έκπτωση», διευκρινίζει.

Οσο για το τέλος των θερινών εκπτώσεων «θα σηματοδοτηθεί με την Λευκή Νύχτα, στο τέλος του Αυγούστου, όπως έχει πλέον καθιερωθεί στην Καλαμάτα».  

Ν.Κ.


NEWSLETTER