Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 08:52

Καλαμάτα: Κινήθηκε η αγορά μετά την επιδότηση - Ενδιάμεσες εκπτώσεις έως και 70%

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Κινήθηκε η αγορά μετά την επιδότηση - Ενδιάμεσες εκπτώσεις έως και 70%

 

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις στην αγορά της Καλαμάτας.

Με τις τιμές να κυμαίνονται από 10% έως και 70% κάτω για επιλεγμένα είδη, οι καταναλωτές ξεκίνησαν τις αγορές τους από την πρώτη κιόλας ημέρα. Και αυτό σύμφωνα με τους εμπόρους οφείλεται στο ότι οι μισθωτοί πληρώθηκαν αυτές τις ημέρες ενώ έρευσε στην αγορά ζεστό χρήμα και από τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Οι φθινοπωρινές εκπτώσεις έκαναν πρεμιέρα χθες και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 10 του μήνα. Την Κυριακή μάλιστα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά στην Καλαμάτα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου Λίλιαν Ψηλάκη. Υπενθύμισε δε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων είναι προαιρετικό και σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο τα μαγαζιά μπορούν να λειτουργούν από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Η ίδια εξέφρασε στην «Ε» την ικανοποίησή της και για την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα με το ξεκίνημα χθες του εκπτωτικού 10ήμερου. Και επεσήμανε ότι είναι και ο καιρός που προδιαθέτει για χειμερινές αγορές, ενώ και το ποσοστό της έκπτωσης -οι τιμές κυμαίνονται στην πλειοψηφία των καταστημάτων από μείον 10% έως μείον 30% στα καινούργια εμπορεύματα- ευνοούν το καταναλωτικό κοινό να ψωνίσει σε καλές τιμές τα χειμερινά του, αλλά και πράγματα για το σπίτι. Βέβαια χθες δεν έλειψε και εκείνη η μερίδα των καταναλωτών που βγήκε μια πρώτη αναγνωριστική βόλτα στην αγορά της Καλαμάτας, με σκοπό να συγκρίνει τις τιμές για να ψωνίσει τις επόμενες ημέρες. Και όπως ευχήθηκε και η Λίλιαν Ψηλάκη «μακάρι όλο το δεκαήμερο να κυλήσει όπως σήμερα (σ.σ. χθες) για να ζεσταθούν τα ταμεία στα εμπορικά καταστήματα». 

Ν.Κ.


NEWSLETTER