Σάββατο, 01 Ιουλίου 2017 10:16

ΙΙΕΚ Ορίζων: Ορίζω το μέλλον μου, σπουδάζω στον τόπο μου (vid-pics)

Γράφτηκε από την

Σε ένα ακόμα σημαντικό «όπλο» προβολής και καταξίωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναδεικνύεται για τη Μεσσηνία το Ιδιωτικό ΙΕΚ «Ορίζων», οι απόφοιτοι του οποίου κερδίζουν την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου, με το ποσοστό απορρόφησης να ξεπερνά το 80%, εντός κι εκτός συνόρων. 

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012, με τη φιλοδοξία να καλύψει το κενό που υπήρχε στην μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Νότια Πελοπόννησο, και αποτελεί το πρώτο Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης στην ευρύτερη περιοχή.   

Φέτος πήραν τα πτυχία τους οι απόφοιτοι της 4ης σειράς και από τη νέα χρονιά, στις ειδικότητες Τουριστικών Σπουδών, Μαγειρικής και Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, προστίθενται της Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής και του Βοηθού Εργοθεραπείας, με τον εκπαιδευτικό οργανισμό να δίνει τη δυνατότητα ακόμα περισσότερων επιλογών σε νέους που διεκδικούν το μέλλον τους. 

Οι αρχές και οι δεξιότητες που αποκτούν κατά τη φοίτησή τους, στο «οικογενειακό περιβάλλον» που έχει διαμορφωθεί στις εγκαταστάσεις των «Εκπαιδευτηρίων Μπουγά», αποτελούν το διαβατήριο εισόδου των αποφοίτων στους χώρους εργασίας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, με υψηλού επιπέδου συνεργάτες, ποιοτικές εγκαταστάσεις και τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό σε κάθε ειδικότητα. 

Η αγάπη, ο σεβασμός, τα όρια, ο επαγγελματισμός  που βιώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της διετούς φοίτησής του κάθε νέος, συμβάλλουν καθοριστικά στην απόκτηση των εφοδίων που καθορίζουν την περαιτέρω στάση του ως επαγγελματία στον χώρο εργασίας.

Σημαντικό πλεονέκτημα για την μελλοντική πορεία των εκπαιδευόμενων αποτελεί η γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα, η συμμετοχή σε διαγωνισμούς κύρους με σημαντικές διακρίσεις, αλλά και η επιπλέον γνώση που παρέχεται μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια, στη διάρκεια του κύκλου σπουδών.

Οι στόχοι που έχουν τεθεί εξαρχής κι επιτυγχάνονται, είναι η προσφορά ποιοτικής και υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, η κατάρτιση σύγχρονων επαγγελματιών υψηλών προσόντων με ικανότητες να ανταποκριθούν σε απαιτητικές συνθήκες εργασίας, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, η διαρκής υποστήριξη των αποφοίτων στην επαγγελματική τους πορεία και τη συνέχιση των σπουδών τους, εφόσον το επιθυμούν. 

Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης που αποκτούν με την πιστοποίηση ύστερα από εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας, είναι αναγνωρισμένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει αναγνωριστεί ως τυπικό προσόν για διορισμό στο Δημόσιο και κάτοχοί του μοριοδοτούνται σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Συνιδιοκτήτες του ΙΙΕΚ Ορίζων είναι η Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου και ο Φώτης Μπουγάς, οι οποίοι έχουν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη της παρεχόμενης εκπαίδευσης, προσφέροντας στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους εκπαιδευόμενους ό,τι απαιτεί η σύγχρονη εξειδίκευση, για την εξοικείωση των νέων με κάθε τεχνική που μπορούν να συναντήσουν στον επαγγελματικό στίβο.

Οι εγγραφές για το νέο έτος κατάρτισης έχουν ήδη ξεκινήσει και το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του ΙΕΚ είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων για να τους δώσει οποιαδήποτε πληροφορία και να επιλύσει τις απορίες τους, πάντα σε κλίμα φιλικό και χωρίς δεσμεύσεις. Η φιλοσοφία του ΙΕΚ είναι να εγγράφονται οι σπουδαστές που πραγματικά το επιθυμούν και που αγαπούν το επάγγελμα που έχουν διαλέξει.

Τμήμα Μαγειρικής

 

Τμήμα Τουριστικών Σπουδών

 

Τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων


Διεύθυνση:

Πρωτοελλαδικού Μεγάρου,

Ακοβίτικα Καλαμάτας ΤΚ 24100

Τηλέφωνο: 27210 94277

Φαξ: 2721082448

https://iek-orizon.gr/

E-mail: info@iek-orizon.gr

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 08:00- 16:00