Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 11:55

Ανδανία: Το δικό μας νερό! (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Από τους πρόποδες των Αρκαδικών βουνών το νερό «Ανδανία» φτάνει στο ποτήρι μας, χάρη στην τόλμη και την αποφασιστικότητα του Μεσσήνιου επιχειρηματία Βασίλη Χαρίτση.

Η εταιρεία ΕΡΓΟΠΑΚ ΑΒΕΕ, με έδρα το Διαβολίτσι, πρόσθεσε στη γκάμα των προϊόντων της το εμφιαλωμένο νερό, το οποίο χαρακτηρίζεται σαν «ΑΡΤΕΣΙΑΝΟ» αφού αναβλύζει μόνο του στην επιφάνεια από βάθος 82 μέτρων.

Η πηγή βρίσκεται στο χώρο του εργοστασίου και σε ελάχιστο χρόνο το νερό μεταφέρεται αυτούσιο από τον υδροφόρο ορίζοντα στη φιάλη διατηρώντας έτσι αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του και την φρεσκάδα του

Πληροί όλες τις προδιαγραφές που ορίζει η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον ορισμό ενός «φυσικού μεταλλικού νερού» ή «νερού πηγής».

Είναι κατάλληλο για δίαιτα φτωχή σε νάτριο, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα, είναι αποκλειστικά υπόγειας προέλευσης και φτάνει στη γραμμή παραγωγής από την πηγή με ανοξείδωτο δίκτυο και μηχανήματα.

Οι γραμμές παραγωγής, οι οποίες λειτουργούν κάτω από το αυστηρό πλαίσιο των πιστοποιήσεων που συνοδεύουν το προϊόν, σε αυστηρά ελεγχόμενο κλειστό περιβάλλον, από τη πηγή μέχρι την τυποποίηση μέσα από ανοξείδωτες σωληνώσεις και μηχανήματα, περιλαμβάνοντας και την παραγωγή της φιάλης. Ακόμα μια καινοτομία, που δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα στάδια παραγωγής.

Το πρώτο εμφιαλωμένο Μεσσηνιακό νερό στο μπλε μπουκάλι, που έχει κερδίσει πλήθος καταναλωτών και φυσικά τη θέση του στα ψυγεία πολλών μεσσηνιακών επιχειρήσεων. Η εμπορική του διάθεση ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 και συνεχίζει σταθερά ανοδικά την πορεία του.

Διατίθεται σε φιάλες για κάθε χρήση και είναι το μοναδικό που σερβίρεται συσκευασμένο και σε ποτήρι μιας χρήσης, μια καινοτόμα συσκευασία που έχει επίσης βρει σημαντική ανταπόκριση στην αγορά, με δυναμική παρουσία στα τραπέζια κοινωνικών εκδηλώσεων και συνεδρίων.

Η ιδέα για την εμφιάλωση νερού ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια καθώς η μακρά εμπειρία του κ. Χαρίτση σε μεγάλες εταιρείες εμφιάλωσης, δε μπορούσε παρά να τον οδηγήσει στη σκέψη να αξιοποιήσει τα πλούσια αποθέματα νερού του τόπου του, στην περιοχή της Ανδανίας. Αλλωστε, και η επιλογή του ονόματος είχε γίνει βάσει και των ιστορικών δεδομένων. Όπως εξηγεί ο κ. Χαρίτσης, «ο Παυσανίας στα «Μεσσηνιακά» αναφέρεται στην πρώτη πρωτεύουσα των Μεσσηνίων, η οποία εντοπίζεται στη συγκεκριμένη περιοχή και κάνει λόγο για μια ονομαστή πηγή της περιοχής με άφθονο νερό, όπου περιμετρικά βρισκόταν το Καρνάσιον Άλσος».

Πρέπει να σημειωθεί πως από τον εντοπισμό της πηγής που έχει μεγάλη παραγωγή και νερό πολύ καλής ποιότητας, το οποίο έχει πιστοποιηθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, χρειάστηκαν 13 χρόνια γραφειοκρατίας για να γίνει το όνειρο πράξη. Με δεδομένο μάλιστα πως η εταιρεία έχει εμπειρία στην εμφιάλωση και διαθέτει τα κατάλληλα μέσα και τις γνώσεις στην παραγωγή πλαστικών, υπάρχουν αρκετές σκέψεις για το μέλλον, γιατί όχι ακόμα και για εμφιάλωση άλλων πρωτότυπων προϊόντων.

Ετσι, πέρα από την καθιέρωση του προϊόντος στην αγορά, με αργά και σταθερά βήματα, και στη συνέχεια την κατάκτηση και άλλων αγορών, δεν έχει αποκλεισθεί και το ενδεχόμενο παραγωγής ακόμα και αναψυκτικών, στην παραγωγή κι εμπορία των οποίων, η οικογένεια Χαρίτση έχει ιστορία στη Μεσσηνία από το 1953.