Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 20:06

Ικανοποίηση στην "Καρέλια" για το 2017: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ μπόνους σε εργαζόμενους και κοινωφελείς φορείς (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Με ικανοποίηση για τις επιδόσεις της εταιρείας το 2017 και με αισιοδοξία για το 2018 κλείνει η φετινή χρονιά για την καπνοβιομηχανία “Καρέλια”, όπως προέκυψε κατά τον χθεσινό ετήσιο απολογισμό της - ενώ οι ετήσιες οικειοθελείς παροχές προς εργαζόμενους και κοινωφελή ιδρύματα ξεπέρασαν και φέτος τα 3 εκατ. ευρώ.

“Η χρονιά που πέρασε απέδειξε και πιστοποίησε για άλλη μία φορά την θετική πορεία που διαγράφει η εταιρεία μας τα τελευταία 10 χρόνια, και παρότι η χρονιά κλείνει με μία μείωση πωλήσεων λόγω κάποιων ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατήσαν στις χώρες της Βορείου Αφρικής κατά τους πρώτους μήνες του έτους, εντούτοις η απόδοση της εταιρείας στις υπόλοιπες αγορές με σημαντικές επιτυχίες μάς γεμίζει αισιοδοξία” επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της “Καρέλια Α.Ε.” Ανδρέας Καρέλιας.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε, το 2017 κλείνει με αύξηση 1% στις πωλήσεις στην ελληνική αγορά και με σημαντική αύξηση στις πωλήσεις duty free της Ελλάδας, που συνοδεύεται με μια αύξηση μεριδίου καθώς η συνολική κατανάλωση ήταν πτωτική.

Παράλληλα, αξιοσημείωτη ήταν η απόδοση στη Δυτική Ευρώπη με αύξηση πωλήσεων κατά 8,5%. Στη Βουλγαρία σε υψηλά επίπεδα μεριδίου αγοράς κινήθηκε η εταιρεία στα τσιγάρα, ενώ στον λεπτοκομμένο καπνό σημειώθηκε επίσης σημαντική αύξηση. Στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες η εταιρεία παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 7%.

“Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την άνοδο κατά 24% των πωλήσεων στην Απω Ανατολή και με την αντίστοιχη αύξηση 14% στην Μέση Ανατολή” είπε ακόμη ο κ. Καρέλιας, που στη συνέχεια χαρακτήρισε ιδιαιτέρως ενθαρρυντική την αλλαγή του κλίματος και την τάσης των πωλήσεων στην Τουρκία, όπου παρά τη μείωση του τουρισμού, με στοχευμένες ενέργειες η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει  πωλήσεις και μερίδιο σε τσιγάρα και καπνό για στριφτό τσιγάρο. 

ΚΑΠΝΟΣ ΓΙΑ ΣΤΡΙΦΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ανδρέας Καρέλιας στις επιδόσεις της εταιρείας στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, που μεταφράστηκαν φέτος σε αύξηση πωλήσεων συνολικά της τάξης του 10% σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, ενώ σε πολλές από αυτές τα αυξητικά ποσοστά ήταν διψήφια ή ακόμα και τριψήφια!

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

“Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις τεράστιες δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη χρονιά που πέρασε αλλά και τις προηγούμενες -όπως οι επιπλέον αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και οι νομοθετικές παρεμβάσεις, που μας ανάγκασαν να αλλάξουμε ακόμα και ονομασία σε προϊόντα μας-, πιστοποιούν ότι η “Καρέλια” στηρίζει πάνω στους βασικούς της πυλώνες την επιτυχία της” σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας - και εξήγησε: “Αυτοί οι πυλώνες είναι η ισχυρή οικονομική διάρθρωση, τα επιτυχημένα σήματα, καθώς και η αφοσίωση και η αποτελεσματικότητα των εργαζομένων. Και όλα αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αντεπεξέλθουμε στις προσκλήσεις”.

ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Για το 2018 η καπνοβιομηχανία “Καρέλια” προωθεί ήδη επενδύσεις 15,5 εκατ. ευρώ για την προσαρμογή στις επιταγές της κοινοτικής οδηγίας αναφορικά με την ιχνηλασιμότητα των καπνικών προϊόντων κ.α., που θα ισχύσουν από το 2019. “Ενα από τα προβλήματα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων είναι η αύξηση των κωδικών των παρτίδων και η μείωση του μεγέθους κάθε παρτίδας, άρα με λίγα λόγια αυξάνεται δραματικά η πολυπλοκότητα της παραγωγικής διαδικασίας και συνεπώς και το κόστος, κάτι που δημιουργεί ανάγκες για νέα παραγωγικά συγκροτήματα” τόνισε ο Ανδ. Καρέλιας, που ενημέρωσε ότι υπό εξέταση βρίσκονται επιπλέον επενδύσεις 11 εκατ. ευρώ εντός του 2018, κάτι που όμως ακόμα δεν έχει οριστικά αποφασιστεί.

500.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ

Φέτος η καπνοβιομηχανία “Καρέλια” αποφάσισε – εκτός των καθιερωμένων μεγάλων οικειοθελών παροχών προς τους εργαζόμενους- να προχωρήσει σε δωρεά συνολικά 500.000 ευρώ σε φορείς της Μεσσηνίας και όλης της χώρας “διαισθανόμενη τις κοινωνικές συγκυρίες και ελπίζοντας να δώσει μία πραγματική βοήθεια στον αξιέπαινο ρόλο, που επιτελούν στην κοινωνία”.

Ειδικότερα φέτος θα δοθούν από 75.000 ευρώ στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Καλαμάτας, στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥΦΑΜΕΑ) και τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας. 

Επίσης 50.000 ευρώ θα δοθούν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας και 150.000 ευρώ στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Απαντώντας σε ερώτηση της “Ε” για την επίδραση της αύξησης χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην δραστηριότητα της “Καρέλια” ο Ανδρέας Καρέλιας έκανε γνωστό ότι η εταιρεία παρακολουθεί τα δεδομένα και θα κάνει τις όποιες κινήσεις, αφού πρώτα “ο χώρος κατασταλάξει, αφού ακόμα υπάρχει πανσπερμία προϊόντων, προτάσεων και τεχνολογιών, ενώ ούτε οι κυβερνήσεις γνωρίζουν πώς θα προχωρήσουν στο νομοθετικό πλαίσιο και τη φορολόγηση”.

Διευκρίνισε πάντως ότι αυτή την στιγμή πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η επικέντρωση στα δικά της προϊόντα – υπάρχοντα και νέα- και η επέκταση και σε νέες αγορές.

Ειδικότερα πάντως είπε ότι η εταιρεία στηρίζεται σε γερές βάσεις  υπογραμμίζοντας ότι “είναι σημαντικό να διατηρείς όσα έχεις πετύχει και να προσαρμόζεσαι στο περιβάλλον. Η “Καρέλια” τα έχει πετύχει και τα δύο”. 

Στη συνέχεια χαρακτήρισε ως “σημαντικό κρας τεστ τις δύο προηγούμενες χρονιές, το οποίο ξεπεράστηκε με επιτυχία επαναλαμβάνοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον παρά τις δυσκολίες, που μεγαλώνουν και ενίοτε παίρνουν και νέες μορφές, που ακόμα δεν γνωρίζουμε”

"ΠΛΗΓΗ" ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ

Απογοητευμένα από τα βήματα, που (δεν) έγιναν για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου εμφανίστηκαν τα μέλη της οικογένειας Καρέλια υπογραμμίζοντας πώς “η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στις αρχές του 2017 μεγιστοποίησε το πρόβλημα και αυτό που προβληματίζει είναι ότι αυτό παίρνει μεγάλες διεθνείς διαστάσεις”. Ο Ανδρέας Καρέλιας είπε πώς “ήρθε η ώρα οι κυβερνήσεις να καταλάβουν ότι αυξάνοντας την φορολογία, οι μόνοι που ευνοούνται είναι όσοι κινούνται στα κυκλώματα παράνομου εμπορίου. Ούτε το Δημόσιο παίρνει περισσότερα έσοδα, ενώ  οι υπόλοιποι (πρατηριούχοι, περιπτεράδες, διανομείς, καπνοβιομηχανίες) βλάπτονται”.

Χαρακτηριστικά της υπερφορολόγησης είναι τα όσα σε αυτό το σημείο είπε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Στάθης Καρέλιας ότι “το 91% της λιανικής τιμής είναι φόροι, ενώ το υπόλοιπο 9% που μένει αντιστοιχεί στην εταιρεία και στους διακινητές χονδρικής και λιανικής πώλησης”. “Το 9% πρέπει να κάνει λιγότερο απωθητική την λιανική τιμή χωρίς να μπορεί να επηρεάσει το άλλο 91%. Αυτό μπορεί να γίνει για κάποιο διάστημα αλλά όχι συνέχεια” τόνισε ο Ανδ. Καρέλιας.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ακολούθησε η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη γιορτή των εργαζομένων, που παραδοσιακά κορυφώνεται με τις μεγάλες οικειοθελείς παροχές προς το προσωπικό, που φέτος μαζί με την δωρεά προς κοινωφελή ιδρύματα ξεπέρασαν τα 3 εκατ. ευρώ.

Στα χαρακτηριστικά της φετινής γιορτής ήταν η πρώτη εμφάνιση του νέου προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρη Ξενογιάννη (αναλυτικά η ομιλία του στο τέλος του άρθρου), που δεν ξέχασε τους τρεις συναδέλφους του, που μέσα στο 2017 έφυγαν από τη ζωή, η ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου τεχνικού διευθυντή της εταιρείας Γιάννη Μπουσούνη, αλλά και η τιμητική επανεμφάνιση του συνταξιούχου πλέον πρώην προέδρου του Σωματείου Νίκου Παραγγίνη, που και φέτος μίλησε από καρδιάς προς την διοίκηση και τους πρώην συναδέλφους επιστρατεύοντας και το χιούμορ.

Ο Ανδρέας Καρέλιας, που μαζί με τον αδερφό του Στάθη, τη μητέρα τους Βίκυ και τις συζύγους τους Τζίνα και Σίλβια ευχήθηκαν για το νέο έτος στους εργαζόμενους, τους κάλεσε να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τον Γιάννη Μπουσούνη, “έναν άνθρωπο που συνέδεσε την ζωή του με την ευημερία της επιχείρησης” και τον οποίον γνώρισε από τα πρώτα βήματά του στην εταιρεία.

Ακολούθως παρουσίασε συνοπτικά τον απολογισμό της εταιρείας και στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα για 4η συνεχόμενη χρονιά και στην εδραίωση στην 2η θέση στον καπνό καταγράφοντας εταιρικά ιστορικά υψηλά στην ελληνική αγορά. Έκανε γνωστό μάλιστα ότι τον περασμένο μήνα το “George Karelias and Sons” ξεπέρασε το 23% της αγοράς στην Ελλάδα.

Στα αρνητικά της απερχόμενης χρονιάς συνόψισε την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης την αύξηση φορολόγησης σε πολλές από τις χώρες, που δραστηριοποιείται η εταιρεία, αλλά και την πορεία πάταξης του λαθρεμπορίου, που δεν προχώρησε όπως έπρεπε.

Στάθηκε στην μείωση πωλήσεων στην Βόρεια Αφρική λόγω της υποτίμησης των τοπικών νομισμάτων και της συνεχιζόμενης οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, που όμως με συγκεκριμένες ενέργειες της “Καρέλια” τελικά κατάφερε να περιορίσει τις συνέπειες και να προσεγγίσει τα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

Έστειλε μήνυμα προς τους εργαζόμενους, ότι απαιτείται συλλογική προσπάθεια για να ανταποκριθεί η εταιρεία στις προκλήσεις, που προκύπτουν λέγοντας χαρακτηριστικά “ότι κάθε κίνηση πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, είτε πρόκειται για μικρή, είτε για μεγάλη απόφαση και τα οφέλη θα είναι για όλους και όχι για λίγους, όπως φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις ζημιές”.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ "ΚΑΡΕΛΙΑ" ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ

Κλείνοντας ο κ. Καρέλιας τόνισε ότι τρία πράγματα κάνουν την εταιρεία του ξεχωριστή: “Η ομόνοια στη διοίκηση, η πολιτική συνεπούς αντιμετώπισης πελατών και συνεργατών και ότι κάνουμε όλοι αυτό που θέλουμε και μας ευχαριστεί”.

ΟΙ ΟΙΚΙΟΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν και φέτος οι παροχές, που θα λάβουν οι εργαζόμενοι της μεσσηνιακής καπνοβιομηχανίας, οι οποίες είναι καθαρές, αφού η εταιρεία καλύπτει φόρους και κρατήσεις.

Ακολουθούν οι φετινές παροχές:

- Επίδομα για το εορταστικό τραπέζι: 200 ευρώ για κάθε εργαζόμενο

- Επίδομα παρουσίας (για όποιον δεν έλειψε ούτε μία μέρα από την εργασία, πλην κανονικών αδειών): 850 ευρώ

* Το επίδομα παρουσίας την περασμένη χρονιά έλαβε το 83% των εργαζομένων

- Κάθε εργαζόμενος με παιδί, που φοιτά σε κρατικό ΑΕΙ – ΤΕΙ επιπλέον 1.500 ευρώ

- Κάθε εργαζόμενος, που το παιδί του πέτυχε φέτος σε κρατικό ΑΕΙ-ΤΕΙ θα λάβει επιπλέον 500 ευρώ και έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple.

- Επιπλέον κάθε εργαζόμενος ανεξαιρέτως θα λάβει επίδομα 1.000 ευρώ.

- Εργαζόμενοι με μισθό κάτω των 2.500 ευρώ θα λάβουν επιπλεόν 300 ευρώ.

- Εργαζόμενοι με μισθό κάτω των 1.700 ευρώ θα λάβουν επιπλέον 200 ευρώ

- Εργαζόμενοι με μισθό έως 1.200 ευρώ και με τουλάχιστον 2 ανήλικα παιδιά θα λάβουν επιπλέον 450 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί. 

ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΩΝ 40+1 ΛΑΧΝΩΝ

Αναμφισβήτητα για φέτος η μεγάλη τυχερή ήταν η Μαρία Πουλοπούλου, στην οποία έτυχε ο “χρυσός” λαχνός των 8.500 ευρώ. Εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τόσο τα μέλη της διοίκησης για το μεγάλο αυτό δώρο, όσο και τους συναδέλφους της για την συνεργασία τους.

Παράλληλα από 800 ευρώ θα λάβουν και οι τυχεροί των 40 απλών λαχνών, που προέκυψαν από κλήρωση ανά ομάδες τμημάτων της εταιρείας. Οι τυχεροί είναι:

 1) Ολγα Ιακώβου

 2) Σταύρος Δημητρακόπουλος

 3) Νικήτας Δημόπουλος

 4) Γεώργιος Κάρτσωνας

 5) Παναγιώτα Ντάκουρη

 6) Αθανάσιος Δαμουράς

 7) Γεώργιος Τσακάκος

 8) Πέτρος Μπουρίκας

 9) Βασίλειος Σπυρόπουλος

 10) Δημήτριος Καράμπελας

 11) Παντελεήμων Σταμάτης

 12) Γεώργιος Σιδερέας

 13) Θωμάς Σταμάτης

 14) Ηλέκτρα Πλεματιά

 15) Αθανασία Κάτσου

 16) Θεόδωρος Σπυρόπουλος

 17) Γεώργιος Πικραμένος

 18) Κωνσταντίνος Κόλλιας

 19) Θεοχάρης Κουρουκλίδης

 20) Κωνσταντίνα Καραχάλιου

 21) Παναγιώτης Μπαριακτάρης

 22) Φιλάνθη Κουρούπη

 23) Ελένη Ναθαναήλ

 24) Παναγίωτης Θεοδωρόπουλος

 25) Κωνσταντίνος Μητρόπουλος

 26) Παναγίωτης Βλάχος

 27) Γεώργιος Αλούπης

 28) Λεωνίδας Παναγόπουλος

 29) Κωνσταντίνος Φιλανδριανός

 30) Ηλίας Αντωνόπουλος

 31) Ηλίας Βρυώνης

 32) Βασίλειος Γιαμπανίδης

 33) Ιάκωβος Σερεζλής

 34) Ιωάννης Γάμπαλης

 35) Ιουλία Κακαλίκα

 36) Μάρκος Δεληγιάννης

 37) Χριστίνα Σούκιου

 38) Αλβίνα Αρδούνη

 39) Κωνσταντίνος Γιαννουλάτος

 40) Δημήτριος Σίσκος


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΗ

"Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Θα ζητήσω την κατανόησή σας για το φυσιολογικό τρακ, μιας και είναι η πρώτη ομιλία μου στην καθιερωμένη γιορτή μας, σαν πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων.

Διαδέχομαι σε αυτήν την τιμητική θέση ευθύνης το Νίκο Παραγγίνη, που αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης, αλλά όπως πάντα συνεπέστατος, τήρησε την υπόσχεση που έδωσε πέρυσι στο κάλεσμα του κ. Ανδρέα και σήμερα είναι εδώ μαζί μας και τον καλωσορίζουμε.

Είμαι η συνέχεια και άλλων συναδέλφων που τίμησαν την επιλογή σας και αγωνίσθηκαν για τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και της επιχείρησης, γιατί με πολύ ρεαλισμό πίστευαν ότι αυτά τα δύο πρέπει να συμβαδίζουν.

Στις δικές τους παρακαταθήκες προσπαθώ να βαδίζω και εγώ, στην διάρκεια της θητείας μου.

Πέρασε ένας χρόνος και ήταν σαν χθες που ήμαστε πάλι εδώ για να τον υποδεχτούμε και να που σήμερα τον αποχαιρετάμε.

Ενας χρόνος που είχε καλές και κακές στιγμές.

Ενας χρόνος που συνάδελφοι για πολλά χρόνια δεν είναι πια μαζί μας στην καθημερινή μας προσπάθεια και δυστυχώς κάποιοι δεν είναι και στην ζωή.

Αναφέρομαι στην σημαντική απώλεια του αγαπημένου μας Αντώνη, που τόσο άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του στον δρόμο που ήταν η δουλειά του, στον αγαπημένο μας Ηλία που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συναντούσαμε όταν ερχόμαστε στην βάρδιά μας ή ο τελευταίος συνάδελφος που αποχαιρετούσαμε στο τέλος της. Και βέβαια ο Γιάννης Μπουσούνης που για χρόνια είχε ένα ιδιαίτερα νευραλγικό πόστο στην εταιρεία και το έφερε επάξια εις πέρας.

Η απώλειά τους μας λύπησε όλους και όλοι τους αποχαιρετήσαμε με αισθήματα αγάπης, εκτίμησης, φιλίας. Θα τους θυμόμαστε πάντα, γιατί το πέρασμά τους από την εταιρεία άφησε ανεξίτηλα σημάδια. 

Ομως για να παραφράσω μια γνωστή παροιμία «οι άνθρωποι κλείνουν τον κύκλο τους, αλλά η εταιρεία προχωράει απρόσκοπτα». Στο διάβα των εκατό τριάντα χρόνων, που θα τα γιορτάσουμε την χρονιά που έρχεται σε λίγες ώρες, πάρα πολλοί άνθρωποι κατέθεσαν το λιθαράκι τους, για να αναπτυχθεί η εταιρεία μας σε αυτό που είναι σήμερα. Μια ισχυρή εταιρεία με παρουσία σε πολλά μέρη του πλανήτη μας, με αναγνώριση από την επιχειρηματική κοινότητα, με την αποδοχή των προϊόντων της από εκατομμύρια καπνιστές.

Η χρονιά που πέρασε και της οποίας τον απολογισμό θα κάνει όπως πάντα ο κ. Ανδρέας, ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά εξίσου επιτυχής για την εταιρεία μας. Εχουμε πλέον κατακτήσει ψηλές κορυφές και ο στόχος μας είναι ακόμα ψηλότερες. Είμαι βέβαιος ότι θα τις κατακτήσουμε, γιατί όλοι στην "Καρέλια", από τη Διοίκηση μέχρι τον νεότερο εργαζόμενο, προσπαθούμε δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό.

Θα ήθελα να σημειώσω κάποια μεμονωμένα γεγονότα, τα οποία έριξαν σκιά  στην λαμπρότητα της χρονιάς, και να ευχηθώ να εκλείψουν τη νέα χρονιά.

Είναι απαραίτητο να επικρατεί μεγαλύτερη κατανόηση και σχετική ανοχή, στις δύσκολες στιγμές που φυσιολογικά παρουσιάζονται, σε μια μεγάλη οικογένεια όπως η δική μας. 

Το σωματείο μας πάντα ευαίσθητο στην ανάγκη των συνανθρώπων μας, την Πέμπτη που μας πέρασε επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας και μοίρασε δώρα στα παιδιά, δίνοντάς τους λίγη χαρά αυτές τις άγιες ημέρες.

Με την δική σας συνεισφορά συγκεντρώνει γάλατα για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας και θα προσφέρει όπως κάθε χρόνο γάλατα σε ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, κατά την περίοδο του Πάσχα.

Εκ μέρους του Δ.Σ. αλλά και προσωπικά, εύχομαι από την καρδιά μου στην Διοίκηση της εταιρείας τον καινούργιο χρόνο να έχει υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, και να συνεχίσει τη δημιουργική της πορεία.

Σε όλους εσάς εύχομαι πάνω από όλα υγεία και κάθε όνειρό σας να πραγματοποιηθεί.

Εύχομαι ο κόσμος να γίνει πιο ειρηνικός, πιο αλληλέγγυος στον συνάνθρωπο, πιο ανθρώπινος.

Καλή και ευτυχισμένη η νέα χρονιά".