Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 09:58

Ενημέρωση για το open mall Κυπαρισσίας ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος

Γράφτηκε από την
Ενημέρωση για το open mall Κυπαρισσίας ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος

 

Ενημέρωση για το τι έχει γίνει με την προώθηση των διαδικασιών σχετικά με το open mall Κυπαρισσίας, ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη αγωνία των μελών του για την τύχη του έργου.

Σημειώνουν ότι είναι ένα εμβληματικό έργο για την πόλη της Κυπαρισσίας και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, καθώς με την υλοποίησή του αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής στην πόλη, το κέντρο ανασαίνει και γίνεται ελκυστικό για προσέλκυση νέων επενδυτικών δραστηριοτήτων, ενώ θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα ενισχύοντας τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις. Αναφέρονται επίσης στις επαφές που έχουν γίνει για το έργο αυτό αλλά και ότι δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίησή του ενώ σε 6 μήνες από σήμερα ορίζεται η λήξη της πράξης.

Στην επιστολή του προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Αντώνιο Βλάχο και την αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Χάιδω Παναγιωτοπούλου -και με κοινοποίηση προς το δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τα μέλη του- ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά από μεγάλη και κοπιώδη προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την ουσιαστική συνδρομή του Δήμου Τριφυλίας κατέστη δυνατό να συνταχθεί τεχνικό δελτίο πρότασης με κωδικό αριθμό ΟΠΣ 5037513, ΤΔΠ με ID 58121, του δικαιούχου «Δήμος Τριφυλίας» και τίτλο «Ανοιχτό κέντρο εμπορίου Δήμου Τριφυλίας»… Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει οριοθετημένη περιοχή οδών 1.020 μ. που ουσιαστικά αποτελούν το κέντρο της νέας (κάτω) πόλης της Κυπαρισσίας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα. Αναλυτικά οι οδοί παρουσιάζονται στα συνημμένα έντυπα τεκμηρίωσης του κατατεθέντος φακέλου. Στις οδούς που περιλαμβάνονται στην περιοχή μελέτης υπάρχουν καταστήματα όλων των ειδών (εμπορικά, παροχής υπηρεσιών, κ.υ.ε. και άλλα). Τα καταστήματα που λειτουργούν στην περιοχή παρέμβασης είναι συνολικά 162 (75 εμπορικές, 60 λοιπές και 27 κενά καταστήματα) και στην πρόταση χρηματοδότησης θα συμμετάσχουν συνολικά 98, εκ των οποίων 58 ανήκουν στις εμπορικές επιχειρήσεις και 40 σε επιχειρήσεις υπηρεσιών, υγειονομικού ενδιαφέροντος, κλειστά καταστήματα κ.λπ.

Βασικός σκοπός των παρεμβάσεων είναι η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και συγκεκριμένα: 1. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών. 2. Η βελτίωση της κινητικότητας. 3. Η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. 4. Η βελτίωση της προσβασιμότητας. 5. Εφαρμογή συστημάτων «έξυπνης πόλης». Το επιλέξιμο ποσό δημόσιας δαπάνης, η οποία προτείνεται για εγγραφή στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 1.696.000,00 ευρώ.

Κυρία και κύριε αντιδήμαρχοι, όπως θα αντιλαμβάνεστε το ως άνω έργο αποτελεί εμβληματικό έργο για την πόλη της Κυπαρισσίας και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας και είναι για τους επαγγελματίες και κατοίκους όνειρο ζωής, καθώς με την υλοποίησή του αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής στην πόλη, το κέντρο ανασαίνει και γίνεται ελκυστικό για προσέλκυση νέων επενδυτικών - επαγγελματικών - επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που σημαίνουν αύξηση των θέσεων απασχόλησης και παράλληλα στο χώρο παρέμβασης θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα ενισχύοντας τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις και ουσιαστικά την τοπική αλλά και εθνική οικονομία».

Στη συνέχεια αναφέρονται στις επαφές και τις συναντήσεις που έχουν γίνει και καταλήγουν: «Κυρία και κύριε αντιδήμαρχοι, ως έχοντες καθ’ ύλην αρμοδιότητα, σας γνωρίζουμε ότι παρά τις παρεμβάσεις και συζητήσεις μας με τη δημοτική αρχή Τριφυλίας, δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα για καμία ενέργεια προώθησης διαδικασιών για την υλοποίηση του ως άνω έργου καίτοι ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 1/7/2019, ως ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 1/12/2020 και η ανάληψη της νομικής δέσμευσης του πρώτου κύριου υποέργου πραγματοποιείται έως 2/1/2021. Θα αντιλαμβάνεστε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά και είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί ένα εμβληματικό έργο για τον Δήμο Τριφυλίας και την πόλη της Κυπαρισσίας, το μεγαλύτερο έργο που είναι ενταγμένο αυτή τη στιγμή σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα στον δήμο και δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίησή του, ενώ σε μόλις 6 μήνες από σήμερα ορίζεται η λήξη της πράξης.

Σας μεταφέρουμε την αγωνία των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για την τύχη του ως άνω έργου και παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως για το ποιες ακριβώς ενέργειες έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου Τριφυλίας για την προώθηση διαδικασιών προς υλοποίηση του ως άνω έργου».


NEWSLETTER